Dataroots versterkt team met nieuwe hr-manager

5 maart 2021

Joke Goedeweeck, ervaren experte op vlak van hr in IT-bedrijven, gaat aan de slag als hr-manager bij het Leuvense Dataroots. Joke zal met haar vele jaren ervaring het hr-beleid van de sterk groeiende AI-scaleup verder uitwerken met het oog op blijvende expansie. Dataroots is namelijk op weg om zich te ontwikkelen tot dé AI-expert van België. 

Joke studeerde maatschappelijk werk en ging na haar studies aan de slag in de uitzendsector. Hierna stapte ze over naar AUSY, een bedrijf binnen Randstad, waar ze op negen jaar tijd opklom van IT resource consultant tot hr-business-manager om tot slot te promoveren tot hr-director. Nu gaat ze aan de slag als hr-manager bij Dataroots. 

Passie voor hr 

Jonas Tundo, oprichter van Dataroots, had al eerder plannen om een expert aan te trekken voor de uitwerking van de nieuwe hr-strategie. Via Maaike De Schouwer, een ex-collega die werkt binnen de personeelsdienst van het bedrijf, kwam Joke op de radar van Dataroots te staan. Het klikte meteen door haar uitgesproken passie en visie op vlak van hr. Ze zal de strategie binnen de human resources van Dataroots uitwerken met een focus op career development, coaching en ondersteuning. 

Joke wordt het aanspreekpunt binnen het bedrijf en zal zo zo het welzijn van de werknemers onderstrepen. “Bij het uitwerken van een gepaste hr-strategie is het uitbouwen van processen en procedures belangrijk, zonder dat ze een te beklemmend kader vormen. De ondertussen bijna vijftig mensen binnen Dataroots moeten weten dat ze voor alles bij mij terecht kunnen. In een AI-bedrijf zijn mensen onze belangrijkste waarde, we moeten hen zo veel mogelijk ondersteuning bieden”, aldus Joke Goedeweeck. 

Verdere groei

Dataroots wil de hr-ervaring van Joke benutten om verder te groeien en ervoor te zorgen dat geschikte AI- en dataprofielen de weg vinden naar het bedrijf. “Ik zal niet alleen inzetten op de verdere professionalisering van het bedrijf, maar zal ook zelf dichtbij de mensen staan”, vertelt Joke. “Bovendien is het voor de duurzame groei van Dataroots belangrijk dat business management en hr in wisselwerking gaan met elkaar. Hr moet ondersteuning geven aan de business, zonder het welzijn van de mensen uit het oog te verliezen. Het één kan niet los van het ander staan.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This