WatchGuard vereenvoudigt securitybeheer voor MSP’s

16 februari 2021

WatchGuard Technologies kondigt enkele belangrijke vernieuwingen aan voor zijn securityplaform WatchGuard Cloud. De update bevat onder andere een nieuwe, gecentraliseerde interface en vernieuwingen op het gebied van multifactorauthenticatie (MFA) en advanced threat detection.

De nieuwe functionaliteiten geven managed securityproviders (MSP’s) handvatten voor eenvoudig clientmanagement en snelle groei. De nieuwste versie biedt WatchGuard’s ThreatSync-functies, geavanceerd policybeheer voor Firebox-appliances en een authenticatiebeleid dat een zero-trustbeleid mogelijk maakt. Dankzij policysjablonen kunnen MSP’s eenvoudig en snel implementaties uitrollen over grote hoeveelheden accounts. Het platform vereenvoudigt het beheer van Firebox-omgevingen en AuthPoint MFA-implementaties vanuit één enkele interface. Deze verlicht lastige administratieve taken en maximaliseert de productiviteit en winstgevendheid. De belangrijkste verbeteringen op een rij:

  • Geavanceerd beheer van securitybeleid – WatchGuard Cloud biedt voortaan one-click security service-implementaties en vooraf geconfigureerd beleid voor het op grote schaal configureren en inzetten van content scanning, netwerkinspectie en contentfiltering. Dankzij beleidssjablonen kunnen MSP’s configuraties toepassen op appliances in meerdere tiers en tenants. Daardoor kunnen zij snel nieuwe klanten opnemen en groeps- en bedrijfsbeleid uitrollen. Bovendien vermindert WatchGuard’s innovatieve nieuwe benadering van beleidsvorming het aantal beleidsregels dat MSP’s moeten beheren. Dit verkleint de kans op fouten en versnelt het proces van regelwijzigingen en het auditen van configuraties.
  • Risicogebaseerde MFA voor vereenvoudigde zero-trustadoptie – Een zero-trustbenadering vereist risicogebaseerde authenticatie. WatchGuard Cloud maakt dit gemakkelijker. Het bevat namelijk nieuwe AuthPoint-risk framework policies. Deze bieden flexibele regels voor identity management. MSP’s kunnen daarmee gebruikersaccounts en apparaten configureren op basis van hun risiconiveau. Met gecentraliseerd beheer en herhaalbare, schaalbare beleidsimplementatie via WatchGuard Cloud kunnen MSP’s eenvoudig zero-trust authenticatiebeleid beheren voor meerdere klantimplementaties. Dat verkleint de kans op zowel externe dreigingen als op potentiële datalekken van binnenuit. WatchGuard voegt later dit jaar geofencing en gecorreleerd tijdbeleid aan de oplossing toe.
  • Ingebouwde end-to-end dreigingsanalyse – Het platform maakt gebruik van de ThreatSync-service voor het samenvoegen van informatie over bedreigingen, correlatie en scores in de hele WatchGuard-beveiligingsstack. WatchGuard’s cloudgebaseerde telemetrie waarschuwt endpoints voor aanvallen op het netwerk en WatchGuard Firebox-appliances voor aanvallen op endpoints en specifieke gebruikers, zodat deze automatisch kunnen worden hersteld. 

“Sterke authenticatie is altijd een fundamenteel onderdeel van beveiliging geweest en vertegenwoordigt vandaag de dag een kernprincipe van de groeiende zero-trust beweging. Elke organisatie heeft MFA-bescherming nodig die niet alleen krachtig is, maar ook intuïtief en schaalbaar te beheren”, zegt Alex Cagnoni, director of authentication bij WatchGuard. “Deze vereenvoudigde benadering van authenticatiebeheer binnen WatchGuard Cloud is het resultaat van voortdurende investeringen om MFA veiliger, effectiever en eenvoudiger te maken.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This