Dynatrace voegt Cloud Automation Module toe voor sneller ontwikkelen cloudapplicaties

15 februari 2021

Dynatrace, specialist in software intelligence, heeft de ‘Cloud Automation Module’ toegevoegd aan haar Software Intelligence Platform. Deze module verbetert de intelligentie en automatiseringsmogelijkheden in de kern van Dynatrace’s platform met als doel de ontwikkelcyclus van applicaties te verkorten. Dat gebeurt door het testen van code en kwaliteitscontroles te regisseren en te automatiseren op basis van ‘service level objectives’ (SLO’s) van organisaties. Daarbij ondersteunt Dynatrace Keptn, van het open-source CNCF-project. De nieuwe automatiseringsmodule helpt DevOps- en SRE-teams (Site Reliability Engineering) sneller cloudapplicaties te ontwikkelen en te managen, met minder risico. 

Nieuwe functionaliteit

Dynatrace Cloud Automation gebruikt de AI- en automatiseringsfuncties van het Dynatrace Software Intelligence Platform om alle processen van DevOps- en SRE-teams te versnellen met:

  • Geautomatiseerde kwaliteitscontroles van pre-productie applicaties gerelateerd aan de SLO-kwaliteitseisen voor foutloze code, tijdens elke fase van de ontwikkeling (ter vervanging van handmatige controles en interventies)
  • Automatisch herstellen van applicaties die al in productie zijn, inclusief ‘roll-back van canary of blue/green’ implementaties, het managen van feedback, orkestratie van saneringen, starten van workflows voor incidentmanagement en nauwkeurige context leveren voor ontwikkelaars op basis van AI-gebaseerde oorzaakanalyses.
  • Geautomatiseerd versiebeheer en -vergelijking om continu de performance van verschillende versies te evalueren en na het vinden van issues automatisch de voorgaande stabiele versie te herstellen. Deze functie helpt de betrokken teams continu hoge kwaliteit versies te leveren.

De nieuwe Dynatrace Cloud Automation Module wordt binnen drie maanden toegevoegd aan de Infrastructure Monitoring, Application & Microservices Monitoring, Digital Experience Monitoring, Business Analytics en Application Security modules van het Dynatrace Software Intelligence Platform.

Automatiseringsbehoefte

“De behoefte aan het automatiseren van nieuwe ontwikkelingen, continu leveren en versiebeheer is kritisch geworden”, zegt James Governor, analist en mede-oprichter van RedMonk. “Dynatrace Cloud Automation, met volledige ondersteuning van Keptn, is ontwikkeld om een compleet platform te bieden voor de pijplijn en monitoring van moderne DevOps- en SRE-teams.”  

“Dynatrace Cloud Automation transformeert de wijze waarop wij cloud-native applicaties ontwikkelen en managen”, vertelt Simon Pilar, Director IT Operations van ERT. “Deze module zorgt ervoor dat de applicaties die wij leveren voldoen aan onze hoogste standaarden, omdat er automatisch wordt gecontroleerd of ze naar een volgende fase in de ontwikkelcyclus mogen. Verder bespaart het onze ontwikkelaars tijd bij het opsporen en oplossen van problemen, waardoor er meer tijd overblijft voor sneller innoveren ten gunste van onze business en klanten.”

“In dynamische cloud-native architecturen kost het veel tijd om snel nieuwe versies met een hoge kwaliteit te ontwikkelen”, zegt Steve Tack, Senior Vice President Product Management bij Dynatrace. “Dat wordt veroorzaakt door teveel handmatige processen en beperkt inzicht in de hele levenscyclus van applicaties. Dynatrace Cloud Automation integreert naadloos met de bestaande DevOps-aanpak van organisaties en automatiseert alledaagse taken, waardoor de teams meer tijd overhouden voor innovaties. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This