PacketFabric breidt aanbod van SDN-diensten uit naar Europa via Colt On Demand

11 februari 2021

PacketFabric, de On Demand netwerkleverancier, maakt vandaag een strategische samenwerking bekend met Colt Technology Services, wereldwijde leverancier van netwerkoplossingen met hoge bandbreedte. Het doel van de samenwerking is om het On Demand-aanbod van Colt te integreren met het Network-as-a-Service (NaaS)-platform van PacketFabric. Zakelijke klanten van PacketFabric maken zo snelle verbindingen met 100 belangrijke datacenterlocaties in Europa.

De wereldwijde klanten van PacketFabric kunnen nu in een paar minuten veilige private verbindingen opzetten met lage latency voor hun hybride clouds en backbones. Dit is mogelijk via één op één API gebaseerde interconnectiviteit met Colt. Het On Demand-platform van Colt wordt ondersteund door het krachtige Colt IQ Network, dat wereldwijd meer dan 29.000 gebouwen en 900 datacenters verbindt. Het netwerk van Colt zal de Europese reikwijdte van het geavanceerde NaaS-platform van PacketFabric aanmerkelijk vergroten. Zakelijke klanten van PacketFabric kunnen dankzij deze integratie profiteren van een ware SDN-ervaring waarbij netwerkservices in real time worden aangeleverd via een portal. Op die manier kunnen ze zich snel en flexibel aanpassen in het zeer dynamische zakelijke landschap.

Strategische partner

“Tijdens het opstellen van onze Europese expansieplannen werd duidelijk dat Colt de juiste strategische partner voor PacketFabric was”, zegt Jezzibell Gilmore, de medeoprichter en chief commercial officer van PacketFabric. “Colt is niet alleen een pionier en innovator op het gebied van connectiviteitsdiensten, maar ook een koploper in de telecomsector als het gaat om diversiteit. Als een door vrouwen opgerichte startup vinden we het inspirerend om te zien hoe Keri Gilder, de CEO van Colt, optreedt als wegvoorbereider voor vrouwen in de telecom- en IT-sector. Deze samenwerking is daarom van persoonlijke betekenis voor mij en mijn medeoprichter Anna Claiborne.” 

Keri Gilder, de CEO van Colt: “Colt wil de wereld transformeren met de kracht van connectiviteit. Deze samenwerking met PacketFabric biedt zakelijke klanten de flexibiliteit en wendbaarheid die ze nodig hebben om de zakelijke uitdagingen van dit moment de baas te worden. Bij Colt willen we niet alleen voor een verandering zorgen in de manier waarop netwerkservices worden geleverd, maar ook in de manier waarop men naar deze sector kijkt en de stemmen die daarbinnen te horen zijn. Als fervent voorvechter van vrouwen ben ik er trots op om samen te werken met een bedrijf dat door vrouwen is opgericht en door vrouwen wordt geleid. Ik zie deze samenwerking als een voorbeeld van de vele manieren waarop wij innoveren en de netwerken van morgen vandaag al beschikbaar maken voor onze wereldwijde klanten.”

“Volgens het ‘Global Data Center & Colocation Report’ van Structure Research zal de markt voor interconnectiviteit in de Europese Unie blijven groeien, zowel qua omzet als het aantal spelers. Dat zijn mooie vooruitzichten voor onze samenwerking en onze gezamenlijke zakelijke klanten”, zegt Anna Claiborne, medeoprichter en senior vice president Product & Engineering van PacketFabric.

Het Colt IQ Network verbindt datacenters in de belangrijkste zakelijke knooppunten van Europa, Azië en Noord-Amerika. Het Network-as-a-Service (NaaS)-platform van PacketFabric biedt orkestratie van netwerkservices, waarborgt de beschikbaarheid van verbindingen tussen colocatiefaciliteiten en clouds en voorziet in interconnectiviteit met private netwerken. PacketFabric werd recentelijk bekroond met de ‘2020 Fierce Telecom Innovation Award for Cloud Services’. Het werd door Gartner uitgeroepen tot ‘2020 Cool Vendor in Enhanced Internet Services and Cloud Connectivity’ en door CRN aangemerkt als een van de ‘10 Hottest Networking Startups of 2020’.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This