Auto Europe schakelt versnelling hoger met Nutanix

28 januari 2021

Nutanix maakt bekend dat Auto Europe, een wereldwijde leider op het gebied van internationale autoverhuurdiensten, de Hyperconverged Infrastructure (HCI) software van Nutanix implementeert om haar volledige personeelsbestand dat op afstand werkt te ondersteunen in deze COVID-19-pandemie. De Nutanix HCI-oplossing dient eveneens om de systeemprestaties te verbeteren, om de disaster recovery te versterken en het beheer van de IT-infrastructuur te vereenvoudigen.  

Auto Europe is een van de belangrijkste partners van reisbureaus en -makelaars en bedient klanten op ongeveer 24.000 autoverhuurlocaties in 180 landen. Hun service laat klanten en reisagenten toe om tarieven van toonaangevende autoverhuurbedrijven op te zoeken en te vergelijken. Met zoveel locaties en een veelvoud aan klanten had Auto Europe een oplossing nodig die schaalbaar was en prestaties zou verbeteren. Toen de COVID-19 pandemie greep kreeg op de samenleving, wisten ze dat de oplossing hun 24/7-callcenters zou ondersteunen en hun medewerkers in staat zou stellen om van thuis te werken. Auto Europe kon medewerkers naadloos laten overschakelen op thuiswerk (of elke andere locatie) en stelde hen in staat om snel te reageren op vragen van klanten. Hierdoor verbeterde de online klantenervaring en groeide de loyaliteit.  

“De virtuele desktop (VDI) gecombineerd met de Nutanix-infrastructuur geven ons de flexibiliteit om probleemloos over te schakelen naar een personeelsbestand dat vanop afstand werkt”, aldus Karen Schaffer, VP van eCommerce, Auto Europe Group. “Als de pandemie ons niet had gedwongen om zo snel 100% vanop afstand te werken, dan hadden we dit wellicht niet zo snel gedaan. We waren ervan overtuigd dat het een lastige taak zou worden tot we bij Nutanix kwamen. Het proces verliep feilloos, en we konden iedereen in slechts een paar dagen laten overschakelen naar externe desktops die op Nutanix draaien.” 

Naast het feit dat de medewerkers overal kunnen werken, kan Auto Europe nu gemakkelijk schalen wanneer er nieuwe projecten of contracten worden getekend. Voor ze met Nutanix werkten, duurde het soms meer dan zes maanden om een nieuwe infrastructuur in te zetten. Vandaag is dat in minder dan twee weken klaar. Alle workloads van Auto Europe draaien nu op Nutanix, samen met de ondersteuning van ongeveer 660 gebruikers van de virtuele desktopinfrastructuur (VDI). Naast de hyperconverged infrastructure en VDI van Nutanix heeft Auto Europe ook Nutanix Files geïmplementeerd, een software gedefinieerde oplossing voor dataopslag. Dit ondersteunt hun gebruikersgegevens, bestanden, profielgegevens, gedeelde systemen, web- en applicatieservers, systeemlogs en nog veel meer. 

Door de overstap van hun klassieke 3-tier omgeving naar Nutanix kon het IT-team het beheer van hun infrastructuur sterk vereenvoudigen. In het verleden moest het IT-team onderhoudsmomenten inplannen om een eventuele upgrade te voltooien. Nu zijn de upgrades met Nutanix transparant en kunnen de medewerkers gewoon doorwerken. Het onderhoud kan nu worden uitgevoerd zonder de prestaties van hun kritieke e-commercesystemen nadelig te beïnvloeden.  

“Het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit tijdens een wereldwijde pandemie was voor veel organisaties de drijfveer om te blijven zoeken naar de juiste oplossingen. Met de Nutanix-oplossing die al was geïmplementeerd kon Auto Europe zijn medewerkers snel en probleemloos vanaf elke plek laten werken”, aldus Nikola Bozinovic, VP/GM, Desktop Services bij Nutanix. “Door de samenwerking met Nutanix was Auto Europe in staat om in deze ongekende tijden proactief te blijven en zijn klanten zonder problemen te blijven bedienen.” 

Ondanks de uitdagingen door COVID-19, kon Auto Europe zich snel aanpassen en klanten blijven bedienen. Bovendien heeft het IT-team zich dankzij Nutanix kunnen concentreren op de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de business te ondersteunen in plaats van alleen maar bezig te zijn met onderhoud van de IT-infrastructuur. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This