DataCore Software neemt Caringo over en voegt object storage toe aan zijn software-defined portfolio

26 januari 2021

DataCore Software, een marktleider in software-defined storage, kondigt vandaag aan dat het Caringo heeft overgenomen. Hierdoor kan DataCore complete, best-of-breed software-defined storage-oplossingenvoor block, file en object aanbieden – van één enkele leverancier. Dankzij de overname krijgt het DataCore-team er ook talent en expertise bij, evenals klanten in belangrijke markten zoals cloud service providers, media en de overheid.

Een goede aanvulling

Caringo, een pionier in de object storage-markt, is in 2005 opgericht om software te ontwikkelen die de uitdagingen omtrent constante datagroei kan oplossen. Hun belangrijkste product, Swarm, biedt een basis voor hyperscale data storage, toegang en analyse op een petabyte-schaal – terwijl data-integriteit wordt gegarandeerd en hardware-afhankelijkheden worden weggenomen. De software-defined oplossingen van Caringo worden nu wereldwijd gebruikt door organisaties zoals BT Television, Department of Defense, Disney Streaming Services, National Institutes of Health (NIH), Argonne National Labs en honderden andere, om snelgroeiende datasets efficiënt te beheren.

De overname van Caringo sluit ook aan bij de DataCore ONE-visie: de kracht van software-defined storage gebruiken om silo’s te doorbreken, hardware-afhankelijkheden weg te nemen en eenheid te creëren in de storage-industrie, waardoor IT de storage slimmer, effectiever en eenvoudiger kan beheren.

De vele voordelen

Caringo’s productlijn vormt een aanvulling op DataCore’s software-defined storage-portfolio, waaronder: vFilO software, next-gen gedistribueerde file en object storage-virtualisatietechnologie die is ontworpen om bedrijven te helpen bij het organiseren, optimaliseren en beheren van grote volumes data die zich zowel on-premises als in de cloud bevinden. Ook biedt het voordelen zoals hardware-onafhankelijkheid, flexibiliteit, beschikbaarheid, prestaties en efficiëntie/kostenbesparingen door DataCore SANsymphony-software voor block-based storage.

“In de huidige economische situatie zijn IT-organisaties op zoek naar manieren om geld te besparen. Maar compliance-vereisten, toenemend gebruik van back-up, bedrijfscontinuïteit en de voortdurende groei van data vormen uitdagingen. Object storage kan deze oplossen”, aldus Dave Zabrowski, CEO van DataCore Software. “We zijn opgetogen omdat we, dankzij onze overname van Caringo, een bewezen, zeer betrouwbare object storage-technologie met een ongeëvenaard scala aan functies kunnen aanbieden aan IT-afdelingen, serviceproviders en overheidsklanten over de hele wereld. We blijven onze DataCore ONE-visie waarmaken met ons productportfolio en we blijven bouwen aan een executive managementteam van wereldklasse waardoor we de best-of-breed software-defined oplossingen kunnen leveren aan onze klanten.”

“Door deze recente overname kan DataCore zijn klanten nog beter helpen en hen de juiste oplossingen bieden voor hun technische en zakelijke behoeften, of het nu gaat om block, file, object, of een combinatie”, zegt Scott Sinclair, senior analyst bij ESG. “Bedrijven en IT-organisaties maken steeds meer gebruik van software-defined storage om de flexibiliteit en keuze van de infrastructuur te vergroten en tegelijkertijd de kosten van het efficiënt en veilig beheren van grote datavolumes te verlagen. Deze overname versterkt het portfolio van DataCore en maakt het nog waardevoller voor zijn klanten die deze doelen willen bereiken.”

“De overname van Caringo door DataCore biedt aantrekkelijke use case-voordelen en productsynchronisatie, omdat beide platformen de voordelen bieden van snel herstel, geen downtime en software-defined storage met een hoge doorvoer snelheid die draait op x86 commodity hardware,” aldus Barry Griffiths, Managing Director of NAS UK Ltd, al geruime tijd partner van Caringo en DataCore. “De allerbeste software-oplossingen voor het beheren en archiveren van gestructureerde en ongestructureerde data worden hier samengebracht. Dit is belangrijk aangezien een van de grootste uitdagingen van 2021 voor IT-managers wereldwijd eruit bestaat om snel groeiende capaciteiten van ongestructureerde block- en filedata eenvoudig te kunnen verplaatsen in de cloud/objectwereld?”

“IT versnelt de adoptie van software-defined storage-technologieën omdat bewezen is dat dit flexibiliteit, hardware-onafhankelijkheid en efficiëntie biedt. De adoptie van object storage neemt snel toe omdat meer bedrijven op zoek zijn naar kosteneffectieve, veilige en betrouwbare methoden om grote volumes data te beheren”, zegt Jeff Horing, medeoprichter en managing director bij Insight Partners. “We zijn blij dat DataCore de toonaangevende object storage-technologie van Caringo aan zijn portfolio toevoegt, om zo de leverancier te worden met het meest uitgebreide software-defined portfolio in de sector.”

Een succesvol jaar

Het nieuws van de overname komt er na een sterke afsluiting van 2020 voor DataCore. Het bedrijf kreeg er consequent meer dan honderd nieuwe klanten per kwartaal bij en groeide met dubbele cijfers (op jaarbasis) in verkochte capaciteit en klantuitbreiding in het vierde kwartaal. DataCore heeft het afgelopen jaar ook meerdere managers aangeworven, onder wie: Kevin Thimble, chief financial officer; Geoff Danheiser, chief people officer.

Het bedrijf heeft ook een nieuw, modern hoofdkantoor geopend in Fort Lauderdale, Florida, en een nieuw Research & Development-centrum in Bangalore, India, om innovatie te versnellen. DataCore heeft al bijna dertig medewerkers in Bangalore, wat een mooie aanvulling is op de andere R&D-centra in Oost-Europa en Florida. Door de overname van Caringo zal DataCore’s aanwezigheid in Austin – waar Caringo’s hoofdkantoor stond – groter worden. Er werken nu sales, marketing en R&D-medewerkers van DataCore, er staat een laboratorium en er is ruimte voor uitbreiding. Dankzij de uitbreiding van het executive team, de toename van geografische middelen en de uitbreiding van het productportfolio kan DataCore de adoptie van software-defined technologieën in 2021 versnellen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This