Oqton haalt ruim $40 miljoen op in Serie A-ronde

15 januari 2021

Oqton, Inc., het in de VS en België gebaseerde softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in door AI aangedreven oplossingen voor de maakindustrie, kondigt vandaag aan dat het meer dan 40 miljoen dollar heeft opgehaald in een Serie A-financieringsronde onder leiding van Fortino Capital, een toonaangevende investeerder in B2B-software, het regionale Vlaamse investeringsfonds PMV, en Sandvik, een wereldwijd actieve engineeringgroep. De oprichters (Samir Hanna en Ben Schrauwen) en diverse privé-investeerders, waaronder Carl Bass (de voormalige CEO van Autodesk), Dries Buytaert (Drupal en Acquia) en Peter Mercelis (Layerwise), namen ook deel. De financiering zal gebruikt worden om het platform verder te ontwikkelen en tegelijk de commerciële partnerships in meerdere domeinen uit te breiden (Additive manufacturing, Robotic welding, CNC machining).

Het platform van Oqton is uniek omdat het verschillende silo’s van productiesoftware (CAD, PLM, CAM, IOT, MES, QMS) combineert in één platform, waardoor een ongekende mate van AI-aangedreven automatisering en optimalisatie mogelijk is. Gebruikers kunnen automatisch vakkennis capteren en repetitieve taken wegwerken, technologieën vanop afstand en op meerdere sites gebruiken, en de productieplanning optimaliseren om het gebruik en de kwaliteit te verbeteren. 

Samir Hanna, mede-oprichter en voorzitter van Oqton: “Nu al zijn we in staat om 100% automatisering te halen in niches als tandheelkunde en de juwelensector, wat over de hele lijn resulteert in een kostendaling van 30%. Dankzij het strategische opzet van het platform kan de software, bovenop de twee voorgenoemde, nog op heel wat andere, specifieke markten gericht worden: zowel in de medische, de industriële als de lucht- en ruimtevaartsector, maar ook op verschillende persona’s en workflows binnen die sectoren.” 

Gebruikers kunnen het volledig geïntegreerde platform ook koppelen aan hun traditionele technologieën, zoals CNC, las- en naverwerkingsmachines, voor een echte end-to-end productieoplossing die hun processen sneller, beter aanpasbaar en kostefficiënter maakt. Oqton is al partner van onder meer EOS, Sisma, Trumpf, Prodways en Sandvik.

Ben Schrauwen, mede-oprichter en CEO van Oqton: “We zijn zeer tevreden nieuwe investeerders aan boord te hebben die ons kunnen helpen om wereldwijd op te schalen. We zijn er rotsvast van overtuigd dat het moment gekomen is voor de productiesector om de cloud te omarmen, en we werken hard om deze overgang mogelijk te maken.” 

Deze financieringsronde valt samen met de aankondiging dat Ben Schrauwen, tot op heden CTO, de nieuwe CEO van Oqton wordt. Mede-oprichter en aftredend CEO Samir Hanna wordt uitvoerend voorzitter. Hanna en Schrauwen, beiden serie-ondernemers, waren eerder samen aan de slag bij Autodesk, waar ze respectievelijk tien en vier jaar senior-leidinggevende posities bekleedden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This