Orbid maakt digitale tool ‘Save Your Seat’ gratis: laat uw medewerkers veilig hun plekje op kantoor reserveren

12 januari 2021

Bijna ieder bedrijf is het voorbije jaar op telewerk overgeschakeld. Ook in 2021 zullen de kantoren maar gedeeltelijk bezet zijn en bovendien moeten we de regels voor social distancing blijven respecteren. Om bedrijven een hart onder riem te steken maakt Orbid het gebruik van de digitale reservatietool ‘Save Your Seat’ nu gratis. 

Het vaccin tegen het covid-19 virus is in het land, maar toch ziet het er niet naar uit dat we snel naar de overvolle kantoren van vroeger zullen terugkeren – misschien is dat zelfs voorgoed verleden tijd. Het maakt de reservatietool ‘Save Your Seat’ van Orbid, onderdeel van Ricoh België, alleen maar relevanter. De tool biedt een digitale plattegrond van uw kantoor en maakt het veilig organiseren van werkplekken efficiënter, duidelijker en sneller dan ooit. Volledig in lijn met de regels van social distancing. 

Geen eindeloos geknoei meer met Excel-sheets die wekelijks of dagelijks moeten worden aangepast. De planning van de beschikbare, veilige werkplaatsen verloopt helemaal digitaal en medewerkers zien in één oogopslag hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn op kantoor of in een bepaald filiaal van de organisatie. Met hun persoonlijke login kunnen ze dan onmiddellijk op de gewenste dag een plekje reserveren. Op die manier blijft de maximale bezettingsgraad altijd gerespecteerd. De tool is bovendien mobiel geoptimaliseerd, en kan dus van om het even waar gebruikt worden.  

Gratis beschikbaar 

Save Your Seat is eerder dit jaar door Orbid ontwikkeld om de overgang naar telewerk bij de eigen medewerkers te kunnen organiseren. Na de overname door Ricoh België is de tool ook bij het personeel van het Ricoh-filiaal in Vilvoorde geïnstalleerd. En intussen is Save Your Seat voor iedereen beschikbaar gemaakt. Meer zelfs, Orbid heeft besloten om de tool voor zes maanden gratis aan te bieden, zonder enige vorm van kosten of aankoopverplichting. 

“Tijdens de eerste lockdown hebben we vastgesteld dat de impact van de crisis op de IT-sector nihil is gebleven. Integendeel, Orbid is momenteel op zoek naar tientallen nieuwe medewerkers om de verhoogde werkdruk op te vangen. Daarom willen we onder het motto ‘sharing is caring’ ook andere bedrijven ondersteunen. De crisis kunnen we niet oplossen, maar met Save Your Seat zal de planning van werk in elk geval veel efficiënter verlopen”, zegt Jan Verfaellie, CEO van Orbid. 

Dankzij Save Your Seat kunnen gebruikers niet alleen de veilige terugkeer van hun medewerkers garanderen, maar zich ook voorbereiden op de toekomst. Na de crisis zullen veel bedrijven immers evolueren naar een hybride vorm van werken – deels van thuis en deels op kantoor. Dat betekent dat de kantooromgeving anders zal worden ingericht, bijvoorbeeld met minder zitplaatsen en meer ruimte voor samenwerking of vergaderingen. Met Save Your Seat is het bedrijf dus future-proof. 

U kunt Save Your Seat hier gratis aanvragen

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This