Jacques Platieau en Melchior Wathelet worden lid van het directiecomité van de NRB Groep

7 januari 2021

Sinds 1 januari 2021 maken Jacques Platieau, voormalig VP & Country General Manager van IBM Belux, en Melchior Wathelet, Chief Executive Officer van ZORGI, het filiaal van de NRB Groep dat zich richt op de zorgsector, deel uit van het directiecomité van de NRB Groep. Melchior Wathelet combineert zijn huidige functie bij ZORGI met de rol van vertegenwoordiger van de filialen van de Groep binnen het directiecomité. Terwijl Jacques Platieau zich als directeur van NRB zal richten op het uittekenen van de commerciële strategie en organisatie van NRB in de context van het volgende strategische vijfjarenplan van het bedrijf.

“Jacques Platieau en Melchior Wathelet versterken het directiecomité van NRB met het oog op de strategische uitdagingen waar we voor staan”, verklaart Pascal Laffineur, Chief Executive Officer van de NRB Groep. “NRB wil de digitale transformatie van private en publieke organisaties begeleiden, als een sterke lokale partner die solide en beproefde, door de markt erkende business- en IT-oplossingen biedt. Dit is wat ons heeft geïnspireerd om onze marktpositie en onze portefeuille te doen groeien, onder andere door middel van een aantal acquisities. In 2020 heeft NRB een programma van strategische participaties gerealiseerd: in People & Technology, Computerland, Prodata Systems en Trigone. Daarnaast was er de fusie van Xperthis en Infohos. In 2021 zal de NRB Groep een omzet van meer dan 500 miljoen euro realiseren met ruim 3.200 medewerkers. Om deze versnelde groei aan te kunnen, moeten we de synergiën en de commerciële kracht van de Groep versterken, missies die een specifieke focus binnen het directiecomité vereisen.”

Jacques Platieau zal de salesfunctie vertegenwoordigen in het directiecomité, ter vervanging van Marc De Groote. Jacques Platieau, 61 jaar oud, heeft de afgelopen 10 jaar een grondige ervaring opgedaan binnen de IBM-groep als Country General Manager Belux. Zijn diepgaande kennis van belangrijke digitaliseringsprojecten voor privé- en overheidsbedrijven is een belangrijke troef om bij te dragen tot het toekomstige succes van NRB. Zijn komst zal aanleiding geven tot een reflectie over de commerciële strategie en organisatie in samenwerking met Marc De Groote, om de bedrijfsdoelstellingen van het strategisch plan 2021 – 2026 van NRB te helpen definiëren en realiseren.

Melchior Wathelet, 43 jaar, zal de filialen vertegenwoordigen in het directiecomité. Hij zal onderzoeken hoe groepssynergiën gegenereerd kunnen worden, hoe de dochterondernemingen kunnen worden ondersteund in hun ontwikkeling en samenwerking en hoe ze kunnen profiteren van (nieuwe) business-opportuniteiten waarbij NRB en of meerdere dochterondernemingen betrokken zijn. Hij zal, in samenwerking met de delivery-teams, de product- en dienstenportefeuille van elke entiteit helpen definiëren en, samen met de sales- en marketingteams, de “go to market”-strategie bepalen.

Melchior Wathelet zal deze opdracht combineren met zijn hoofdfunctie als Chief Executive Officer van ZORGI, het nieuw opgerichte bedrijf dat is ontstaan uit de fusie van Xperthis – waar Melchior sinds 2015 CEO is – en Infohos. In deze hoedanigheid zal hij een leidende rol blijven spelen in de integratie van beide bedrijven en in de verdere ontwikkeling van ZORGI’s activiteiten en oplossingen voor de zorgsector.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This