Stater NV volledig eigenaar van Stater Belgium

6 januari 2021

Stater NV heeft van Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) de resterende aandelen in Stater Belgium overgenomen. Daarmee is Stater België nu formeel een 100% dochteronderneming van de NV, meldt het bedrijf in een persbericht.

Stater is een onafhankelijke end-to-end dienstverlener voor de hypothecaire markt. Stater ondersteunt internationaal meer dan 40 hypothecaire geldverstrekkers bij de behandeling en securitisatie van hypotheekportefeuilles. Haar hypothecaire dienstverlening is door Fitch beoordeeld met de hoogste rating voor ‘primary servicing’ in Europa. De hoofdvestiging bevindt zich in het Nederlandse Amersfoort, waar ruim 1400 medewerkers werkzaam zijn. Daarnaast heeft Stater een vestiging in Brussel. Stater is voor 75% dochter van Infosys Consulting Pte. Ltd. en 25% van ABN AMRO Bank N.V.

Met het overnemen van de resterende aandelen (28%) in de Belgische dochter zet Stater NV de volgende stap in het invullen van de internationale groei strategie. Erwin Dreuning, CEO van Stater NV: “Dat Stater Belgium nu 100% onderdeel is van Stater NV ondersteunt de groeistrategie in één van onze kernlanden. Als meerderheidsaandeelhouder waren wij al goed bekend met zowel de organisatie van Stater Belgium als met de Belgische markt en we zijn nu nog beter in staat om hypotheekverstrekkers in België van dienst te zijn. Zo kunnen we de reeds bestaande (digitalisering)initiatieven van Stater Nederland gebruiken om de hypotheekverstrekkers te ondersteunen en zijn we beter in staat best practices te delen. Daarnaast geeft dit wellicht de mogelijkheid in Nederland een propositie te ontwikkelen voor het ondersteunen van consumentenkredieten. Een service waar Stater België al een IT-systeem en de nodige kennis en ervaring mee heeft.”

De afgelopen maanden is gewerkt aan de overnamen van het aandelenpakket. Inmiddels is de transactie tot tevredenheid van alle betrokkenen volledig afgerond en zijn de aandelen per 1 januari 2021 overgedragen. De komende periode wordt door Stater NV en Stater Belgium gewerkt aan de invulling van de plannen die moeten leiden tot groei.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This