Dell Technologies introduceert nieuwe pc’s, monitors en software

6 januari 2021

Dell Technologies introduceert nieuwe producten en software waardoor iedereen optimaal kan presteren. Met een nieuw portfolio van intelligente, collaboratieve en duurzame devices transformeert Dell de manier van werken, zodat mensen meer flexibiliteit hebben om dat vanaf elke locatie te kunnen doen.

“De verwachtingen die mensen hebben van hun technologie blijven veranderen. Daarom gaan we een stap verder en creëren we devices die beter bij hun veranderende behoeften passen en die meer geïntegreerd zijn in hun leven”, zegt Ed Ward, senior vice president, Client Product Group bij Dell Technologies. “Met onze nieuwe intelligente pc’s kunnen we slimmer werken en eenvoudiger samenwerken, zodat we alles kunnen geven en topprestaties kunnen leveren. Veilig, duurzaam en slim: dat is de toekomst voor pc’s.”

“De pc-industrie heeft in 2020 zijn beste jaar gehad sinds zes jaar, dat werd afgesloten met bijna 300 miljoen units”, aldus Bob O’Donnell, president en chief analyst bij TECHnalysis Research. “Vooruitkijkend naar de toekomst is het duidelijk dat gebruikerservaringen erg belangrijk zijn. Deze zullen dan ook bepalen wie de echte winnaars zijn. Devices die zijn ontworpen om werk eenvoudiger te maken, ons te helpen om samen te werken en te zorgen dat we verbonden zijn, zijn essentieel. En het spreekt voor zich dat deze devices veilig moeten zijn: klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat beveiliging in een device is ingebouwd.”

Slimme computing om productiviteit en samenwerking te verbeteren

Slimme devices leren en reageren naarmate jij jouw technologische ervaringen verbetert. Dell gaat door met het moderniseren van zijn commerciële portfolio met de exclusieve Dell Optimizer-software die artificial intelligence en machine learning gebruikt om applicatieprestaties, batterijduur, audiokwaliteit en connectiviteit automatisch goed af te stemmen.

De nieuwste Dell Optimizer-functies verbetert de connectiviteit en samenwerkingsmogelijkheden in het nieuwe portfolio van Dell. Intelligente background noise-cancelling en auto-mute functies maken het gemakkelijker om samen te werken met collega’s en slimme connectiviteitsfuncties zoals ExpressConnect geven prioriteit aan bandbreedte voor jouw conferentie-apps zodat calls soepel verlopen.

De Lattitude 9420 beschikt over een krachtige, ingebouwde speakerphone en cameraverbeteringen die automatische lichtcorrectie en achtergrondvervaging bieden voor een zelfverzekerd gevoel bij elk videogesprek. Je bent sneller aan het werk met ‘s werelds eerste pc met Intel Visual Sensing Technologie; een technologie die de pc automatisch ontgrendelt of laat ontwaken. Multitask op snelle verbindingen met WiFi 6E of 5G LTE. Vanaf januari 2021 zijn geavanceerde thermiek en 11e generatie Intel Core vPro-processoren – gebaseerd op het Intel Evo-platform – beschikbaar voor verbeterde prestaties en vereenvoudigd beheer. Voor degenen die grotere schermformaten willen is er ook goed nieuws: de Latitude 7520 is nu beschikbaar in 15-inch en biedt een 4K UHD-display en een optionele full high-definition (FHD)-camera.

Met de Dell 34 Curved Video Conferencing Monitors, ‘s werelds eerste 34-inch curved videoconferencing-monitor die is gecertificeerd voor Microsoft Teams, kun je eenvoudiger en efficiënter samenwerken. De monitoren zijn ook beschikbaar in 24-inch en 27-inch, waarop je veilig in kunt loggen met gezichtsherkenning en handsfree commando’s kunt geven voor meer veiligheid en gemak.

Mensen zitten steeds vaker achter hun schermen en devices. ComfortView Plus is een altijd ingeschakelde, ingebouwde oplossing die low blue light vermindert zonder dat je hoeft in te leveren op levensechte kleuren. Deze oplossing is beschikbaar op de nieuwe videoconferencing-monitoren, op ‘s werelds eerste 40-inch ultrawide curved 525K monitor – Dell UltraSharp 40 Curved WUHD Monitor – en het nieuwe Latitude-portfolio.

Gebouwd voor de planeet

In lijn met Dell’s Progress Made Real social impact-plan gebruikt het bedrijf duurzame oplossingen, materialen en verpakkingen wat heeft geresulteerd in het meest duurzame commerciële pc-portfolio in de industrie. Door hun toewijding aan duurzaamheid – van design tot prestaties en terugname – kun je met vertrouwen Dell-systemen kopen, gebruiken en recyclen.

De nieuwe Latitude 5000-serie en Precision 3560 gaan zelfs nog een stap verder: het zijn de eerste pc’s waarbij in het design gebruik is gemaakt van bioplastic uit boomafval. Deze devices zijn geproduceerd met een bijproduct van het papierproductieproces genaamd ‘tallolie’. De bovenkant van deze devices bevat 21% bioplastic, wat onze doelstelling ondersteunt dat tegen 2030 meer dan de helft van onze producten wordt gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare materialen. Door te focussen op het op één na zwaarste onderdeel van het device – de bovenkant – kan Dell de grootste impact hebben op duurzaamheid. Bovendien wordt de koolstof-, water- en energievoetafdruk van het product verkleind én blijven de hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en prestatienormen van Dell intact. Dell schat dat alle gerecyclede en hernieuwbare materialen in de Latitude 5000-serie zorgen voor:

  • een verminderde CO2-uitstoot, gelijk aan de CO2-uitstoot veroorzaakt door 24,2 miljoen mijl te rijden (meer dan 971 keer rond de aarde)
  • besparing op energie, waarmee 5.564 huishoudens een jaar lang van stroom kunnen worden voorzien
  • een waterbesparing waarmee 226 zwembaden van olympisch formaat kunnen worden gevuld

Alle zakelijke pc’s en displays zijn ENERGY-STAR gecertificeerd en EPEAT Gold en Silver-geregistreerd [15] om te helpen het energieverbruik te verminderen.

Intrinsieke beveiliging om veilig te kunnen werken

De intrinsieke beveiligingsaanpak van Dell zorgt ervoor dat intelligente en geautomatiseerde beveiliging diep in elk systeem is ingebouwd om de veiligste zakelijke pc’s in de industrie te kunnen bieden. Dell Technologies heeft veel beveiligingsmogelijkheden. Het begint in de fabriek met supply chain security– en integriteitscontroles en strekt zich uit tot de ingebouwde beveiligingen die zijn ontworpen om kwaadaardige aanvallen onder en boven het besturingssysteem te voorkomen, detecteren en erop te reageren.

De Latitude 9420 en 9520 bieden geavanceerde beveiligingsfuncties zoals SafeShutter, de eerste automatische webcamsluiter in de industrie die weet wanneer hij automatisch open en dicht moet gaan door te synchroniseren met jouw videoconference-toepassingen, zodat je vanaf elke locatie veilig kunt werken. Ook kun je de controle nemen over jouw privacy met veilige microfoon- en mute-toetsen zodat je overal vol vertrouwen kunt werken. 

Slim ontwerp om de werkruimte een metamorfose te geven

Dell blijft het design van zijn producten verfijnen zodat ze naadloos opgaan in de nieuwe thuiskantooromgevingen. De nieuwe OptiPlex 3090 Ultra is een uitbreiding op het bekroonde, modulaire vormfactorontwerp dat de pc in de monitorstandaard verbergt en is een kosteneffectieve oplossing voor kleine bedrijven en docenten. Het voegt zich bij de intelligente OptiPlex 7090 Ultra, die nu tot vier 4K-monitoren tegelijk ondersteunt.

Dell Technologies Unified Workspace ondersteunt organisaties bij hun moderniseringstraject. Unified Workspace biedt een beproefde benadering voor implementatie, beveiliging, beheer en ondersteuning om de endpoint-omgeving te moderniseren en werknemerservaringen te optimaliseren.

Dell PCaaS biedt volledige levenscyclusservices voor deze nieuwste devices, inclusief ondersteuning, software en verantwoord recyclen tegen betaalbare, voorspelbare maandelijkse kosten. Dit biedt organisaties de mogelijkheid hun devices elke 36 maanden te vervangen, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat werknemers het juiste device hebben om overal productief te zijn en samen te werken.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This