ViewSonic lanceert ColorPro VP68a-serie Pantone-gevalideerde monitoren

5 januari 2021

ViewSonic, een toonaangevende leverancier van visuele oplossingen, kondigt de introductie aan van twee nieuwe Pantone-gevalideerde monitoren in de ColorPro VP68a-serie. Het gaat om de VP2768a (27 inch) en VP2468a (24 inch). Beide beeldschermen worden standaard geleverd met een ongekende out-of-box kleurnauwkeurigheid en opties voor gebruikers die kleurenblind zijn. Ook bieden de monitoren een USB-C- oplossing met één kabel die tevens een Ethernet-verbinding biedt.

Behoefte aan productiviteit

“ViewSonic’s professionele monitoren bieden consistente en nauwkeurige kleurprestaties met industriestandaard kleuren”, zegt Oscar Lin, hoofd van de monitorendivisie van ViewSonic. “Met 100% kleurprestaties en Pantone-validatie zet de nieuwe VP68a-serie een nieuwe standaard voor kleurprestaties. Producenten van visuele content hebben met name behoefte aan een sterk verbeterde productiviteit waardoor er efficiënter gewerkt kan worden. Met deze twee nieuwe monitoren spelen wij nadrukkelijk op deze behoeften in.”

Door Pantone gevalideerd

Pantone is de kleurenstandaard die een cruciale rol speelt in het werk van ontwerpers, producenten en merken. De VP68a-serie worden in de fabriek afgesteld met een reeks interne kleurtesten. De VP2768a en VP2468a zijn bovendien beide door Pantone beoordeeld en geëvalueerd. Beide monitoren voldoen aan strenge eisen die Pantone stelt aan monitoren om gevalideerd te kunnen worden. Beide beeldschermen voldoen ruimschoots aan de simulatietest van de 2161 kleuren uit de Pantone kleurengids.

Kleurenblind

Naast de ongekende kleurnauwkeurigheid, helpen VP68a-monitoren mensen die kleurenblind zijn door twee speciale modi aan te bieden:

  • Simulatie van kleurenblindheid
  • Een kleurenblindheidsfilter

Deze functies helpen zowel contentproducenten als eindgebruikers door hen te laten zien hoe het beeld eruit ziet vanuit het perspectief van iemand die kleurenblind is. Ook helpen deze speciale instellingsmogelijkheden mensen die kleurenblind zijn om details op het scherm goed te zien.

Optimale connectiviteit

Met een USB-C-oplossing met één kabel en meerdere aansluitpoorten kunnen de ColorPro VP68a- monitoren snel video en audio leveren en tot 90 W opladen. Gebruikers kunnen hierdoor tevens hun laptops en smartphones opladen. De USB-C-oplossing met één kabel bevat bovendien Ethernet-connectiviteit. Hierdoor kunnen contentproducenten werken met bekabelde verbindingen die veelal betrouwbaarder zijn dan draadloze netwerkverbindingen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This