Nieuw rapport brengt datacentertrends in kaart

5 januari 2021

ResearchAndMarkets heeft een nieuw rapport uitgebracht dat de belangrijkste trends rond het ontwerpen en bouwen van datacenters in kaart brengt: ‘Data Center Construction Market: Global Industry Trends, Share, Size, Growth, Opportunity and Forecast 2020-2025‘.

De wereldwijde markt voor datacenters groeide in 2014-2019 met een gemiddelde van ongeveer 10%. Naar verwachting zal de wereldwijde datacenterbouwmarkt de komende vijf jaar deze sterke groei voortzetten.

Datacenterconstructie verwijst naar het collectieve proces van het fysiek bouwen van een datacenterfaciliteit. De primaire focus ligt op het ontwerpen en bouwen van een datacenter met de vereiste capaciteit, systemen die bedoeld zijn om de operatie in geval van storingen voort te kunnen zetten en een efficiënt ontwerp om alle noodzakelijke functies uit te voeren.

De infrastructuur bestaat meestal uit back-upstroomvoorzieningen, datacommunicatieverbindingen, beveiligingsapparatuur en airconditioning- en brandblussystemen. Hierdoor worden alle middelen optimaal benut en wordt rekening gehouden met alle omgevingsfactoren.

Aanzienlijke groei in de IT-industrie is een van de belangrijkste factoren die een positief vooruitzicht op de markt creëren. Door de toenemende penetratie van verbonden apparaten en gemakkelijke toegang tot internet is de vraag naar gegevensopslagsystemen over de hele wereld toegenomen.

Bovendien stimuleert het wijdverbreide gebruik van big data-analyse, cloudgebaseerde systemen en het Internet of Things (IoT) voor het verwerken van video’s, audio en andere gegevensformaten ook de marktgroei. Er worden steeds meer grote datacenters gebouwd in verschillende sectoren om de rekencapaciteit, het geheugen, de netwerkinfrastructuur en de opslagbronnen te verbeteren.

Daarnaast werkt de toenemende nadruk op de bouw van groene datacenters als een andere groeifactor. Groene datacenters gebruiken emissiearme bouwmaterialen die helpen bij het creëren van duurzame ecosystemen en zorgen voor efficiënte afvalrecycling.

Andere factoren, waaronder de toenemende toepassing van vloeistofkoelingstechnologie en direct-to-chip-koeling van serverracks om oververhitting in datacenters te voorkomen, samen met uitgebreide infrastructurele ontwikkelingen, zullen naar verwachting de markt verder stimuleren.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This