TrustBuilder haalt 1,1 miljoen euro op aan vers kapitaal

10 december 2020

De Belgische scale-up TrustBuilder haalt € 1,1 miljoen financiering op bij doe- en durf-bedrijf PMV. Met deze nieuwe financiële injectie zal TrustBuilder haar productlijn verder ontwikkelen en de sales en marketingactiviteiten ruimer uitbouwen om de Europese en internationale groei te bestendigen.

TrustBuilder Corporation is een Identity and Access Management (IAM) software leverancier. Het bedrijf biedt met andere woorden oplossingen waarmee ondernemingen authenticatie van gebruikers zo eenvoudig en veilig mogelijk kunnen maken. Het creëerde daarvoor een eigen software voor identiteitsbeheer, waarnaar het bedrijf werd genoemd. 

TrustBuilder beschikt over een loyaal klantenportfolio en is vooral sterk vertegenwoordigd in het bank- en verzekeringswezen (ING, KBC, Argenta, DKV, Allianz). Daarnaast leveren ze ook diensten aan overheidsinstellingen (Flanders State of the Art, Ctie, Bpost, NMBS), industrials (Daikin, Bosch) en andere zoals SD Worx, Healthix, Eurocontrol.

Als innovatieleider in de IAM-markt helpen zij organisaties om hun digitale ecosystemen te ontwikkelen door het beveiligen van interacties van hun klanten met geïntegreerde in-house applicaties, partnerapplicaties en applicaties van derden. De software van TrustBuilder heeft heel geavanceerde toegangsbeheerfuncties, zoals een flexibele policy-based orchestration engine, attribute-based access control (ABAC), adaptieve beveiliging en wachtwoordloze en biometrische authenticatie.

Digitale wendbaarheid

TrustBuilder wil zich vooral onderscheiden van haar concurrenten door haar digitale wendbaarheid en connectiviteit met de plaatselijke digitale ecosystemen. Gemeten naar de criteria van een gerenommeerd internationaal onderzoeksbureau scoort TrustBuilder beter dan concurrenten op het vlak van authenticatie, app-ondersteuning en ecosysteemconnectiviteit.

TrustBuilder is ervan overtuigd om onder andere dankzij die credentials te kunnen opboksen tegen grote internationale concurrenten zoals een Okta, Forgerock of IBM. CEO Frank Hamerlinck van TrustBuilder legt uit: ”Beheer van identiteiten en toegangsrechten binnen IT wordt steeds complexer. Applicaties en data verhuizen naar de cloud waar verschillende partijen – ook derden- via verschillende toestellen toegang toe moeten hebben. Veel organisaties zitten met een mix van systemen en procedures waarbij wij met een oplossing komen die de verschillende systemen overkoepelt en die één toegangspoort vormt tot alle applicaties binnen een organisatie. In tegenstelling tot de multinationals moet een bedrijf als TrustBuilder het hebben van haar wendbaarheid binnen de digitale ecosystemen.”

Nieuw platform

TrustBuilder verwacht haar internationale groei versneld te kunnen uitbouwen dankzij hun nieuw platform TrustBuilder.io. Dat platform is afgestemd op de hard- en software van verschillende leveranciers waardoor ze een heel productflexibele oplossingen kunnen aanbieden. Met de software kunnen klanten interessante diensten toevoegen aan hun digitaal aanbod op een snelle, eenvoudige, veilige en vooral gebruiksvriendelijke manier. TrustBuilder kan ondertussen nationaal al verschillende mooie verwezenlijkingen voorleggen, en wil met de bijkomende financiering ook binnen Europa voet aan de grond krijgen.

“Voor een bedrijf als TrustBuilder is internationale expansie een noodzaak om op een duurzame manier verder te kunnen groeien. We zijn dan ook blij dat we met PMV de nodige middelen kunnen verstrekken aan dit ambitieuze verhaal mee te kunnen bouwen.”, aldus Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This