Orbid werft ondanks crisis 45 nieuwe medewerkers aan

10 december 2020

Hoewel de impact van de crisis zich ook op de arbeidsmarkt laat voelen, is Orbid op zoek naar maar liefst 45 nieuwe medewerkers. Het bedrijf, sinds april 2020 onderdeel van de Ricoh-groep, anticipeert met deze vacatures op de groeiende vraag naar technologische innovatie. De meest gezochte profielen zijn ICT-engineers, ontwikkelaars en consultants. 

Orbid is al verschillende jaren stevig aan het groeien en daar heeft de crisis geen verandering in gebracht. Het bedrijf, gespecialiseerd in ICT-, Software- en HR-consultancy, maakt sinds enkele maanden deel uit van de Ricoh-familie. Dat maakt het mogelijk om de sterke groeicurve nog verder door te trekken. Vorig jaar draaide het bedrijf een omzet van 25 miljoen euro – een stijging van liefst 78% in vijf jaar tijd. 

Behalve de omzet is ook het aantal medewerkers fors gestegen. Op dit moment werken er 125 mensen, ofwel 53% meer dan in 2015. Na een eerste succesvolle aanwervingscampagne in augustus mocht Orbid al 13 nieuwe gezichten verwelkomen. Om de groeiambities te realiseren zoekt het consultancybedrijf de komende maanden 45 nieuwe collega’s. Het gaat hoofdzakelijk om senior ICT-profielen zoals softwareontwikkelaars, consultants en engineers. 

“Orbid kan zich al geruime tijd als een sterk groeibedrijf manifesteren. Dat is natuurlijk alleen maar mogelijk door regelmatig vers talent aan te werven. De overname door Ricoh heeft ons nog wat meer wind in de zeilen gegeven, waardoor we nu zelfs in het midden van een crisis niet minder dan 45 mensen willen aanwerven”, zegt Jan Verfaellie, CEO van Orbid. “De vraag naar technologie is de voorbije maanden uiteraard fors toegenomen. Van tools voor cloud en online samenwerking tot het verhogen van de productiviteit. Het zorgt ervoor dat we extra handen nodig hebben, zodat we onze klanten optimaal kunnen blijven ondersteunen.” 

Kmo-sfeer in internationaal bedrijf 

De vacatures richten zich op gans Vlaanderen. Dankzij de samenwerking met Ricoh hebben de medewerkers van Orbid bovendien de mogelijkheid om op termijn door te groeien naar een internationaal bedrijf. 

“Eigenlijk werk je bij Orbid voor een kmo met internationale slagkracht. Door de combinatie van een familiale sfeer en een internationale structuur genieten onze medewerkers van het beste van twee werelden. Niets houdt onze medewerkers tegen om uiteindelijk zelfs internationaal te gaan werken. Het voordeel is dat je kan doorgroeien zonder van bedrijf te veranderen. En wie het na een paar jaar beu is om de wereld rond te reizen, is nog altijd meer dan welkom om terug te keren naar Orbid”, zegt Jan Verfaellie. 

De nieuwe medewerkers komen terecht in bedrijf dat intussen een stevige reputatie heeft opgebouwd in de IT-sector. Orbid helpt meer dan 775 klanten bij uitdagende ICT- en HR-projecten.  Dat zorgt voor voldoende afwisseling en bovendien kunnen medewerkers hun hard én soft skills voortdurend uitbreiden dankzij opleidingen die inspelen op zowel technische noden als persoonlijke ontwikkeling. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This