SAS Cargo breidt partnership met Unisys uit voor digitale luchtvrachtreservering, dynamische prijsstelling en tracering

9 december 2020

SAS Cargo Group A/S en Unisys Corporation hebben hun partnerschap uitgebreid waarbij de luchtvaartmaatschappij nu haar luchtvrachtdiensten ook via het Cargo Portal-platform van Unisys aanbiedt. Cargo Portal is een van ‘s werelds meest populaire boekingsportalen voor luchtvracht via verschillende maatschappijen. Het platform verwerkt jaarlijks meer dan een miljoen boekingen en biedt luchtvaartmaatschappijen toegang tot meer dan 6.000 expediteurs en verzenders wereldwijd. 

Vanaf het derde kwartaal zijn de diensten van SAS Cargo te boeken via de Cargo Portal van Unisys, die volledig geïntegreerd is in de Unisys Cargo Core applicatie. Dit garandeert een naadloos vrachtbeheer over alle transportkanalen heen. Cargo Portal vult de bestaande systemen van SAS Cargo aan om de toegenomen online vraag naar haar diensten te ondersteunen, klanten in nieuwe markten te bereiken en hogere volumes via de zelfbedieningsreserveringen te genereren.  

“Onze samenwerking met Unisys ondersteunt onze digital-first dienstenstrategie. Ons doel is om de digitale transformatie van luchtvracht te stimuleren door het gebruik makkelijker te maken om zaken te doen en de beste klantervaring te bieden”, vertelt Leif Rasmussen, voorzitter en CEO van SAS Cargo . “Unisys helpt ons om deze doelstelling te realiseren. Het platform zal de zichtbaarheid van SAS Cargo bij klanten die een transport willen boeken vergroten. We zijn erg enthousiast over deze Cargo Portal gemeenschap, waardoor we nieuwe klanten kunnen bereiken en het aantal boekingen via selfservice kunnen vergroten.” 

De ‘Beschikbaarheid en Tarieven’-zoekfunctie in het Cargo Portal-platform geeft SAS Cargo een  een real-time overzicht van de beschikbare capaciteit en tarieven voor specifieke vluchten waaraan gebruikers boeken. De dynamische prijsstelling optimaliseert het capaciteitsgebruik en de winstgevendheid van de vlucht door het (real-time) verwerken van de vrachtafmetingen tijdens het boeken.  

“Unisys is al sinds 2003 partner van SAS Cargo en we kijken uit naar de uitbreiding van hun digitale mogelijkheden met Cargo Portal om snel en eenvoudig te kunnen voldoen aan de eisen van expediteurs en verzenders”, aldus Bill Brown, vicepresident en general manager van Unisys EMEA. “Cargo Portal biedt de mogelijkheid om nieuwe inkomstenstromen aan te boren en een geweldige gebruikerservaring te bieden door het boekings- en vrachtmanagementproces te vereenvoudigen.” 

Cargo Portal creëert een wereldwijd ecosysteem van expediteurs, verkoopagenten, afhandelaars en enkele van ‘s werelds grootste vrachtvervoerders. De dienst is gratis te gebruiken voor alle expediteurs en verzenders en biedt directe toegang tot meerdere transporteurs om one-stop-zoekopdrachten uit te voeren, dynamische tarieven te consulteren, boekingen te maken en te beheren, zendingen te traceren en vrachtclaims af te handelen, veilig en via eender welk apparaat.  

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This