Fortinet introduceert nieuwe firewall: eerste Secure SD-WAN-appliances voor omgevingen met operationele technologie

3 december 2020

Fortinet introduceert vandaag de FortiGate Rugged 60F en 60F SD-WAN-appliances met ingebouwde next-generation LTE-firewalls. Dit zijn de eerste SD-WAN-appliances op de markt die zijn gecertificeerd voor gebruik in omgevingen met operationele technologie (OT). Deze speciaal versterkte versies van het FortiGate-platform zijn ontwikkeld met het oog op locaties zonder beheer van de omgevingscondities. Ze maken daarmee een eenvoudige inzet van de oplossing Secure SD-WAN van Fortinet mogelijk in locaties waar dat eerder niet mogelijk was. Dat geldt onder meer voor omgevingen in de olie- en aardgasindustrie, energiewereld, maakindustrie en transportsector.

Er vindt momenteel een fundamentele verschuiving plaats in de manier waarop binnen OT-omgevingen data worden gegenereerd en verzameld. In de olie- en aardgassector, maakindustrie en andere sectoren met vitale infrastructuren werd voor geografisch verspreide locaties traditioneel gebruikgemaakt van dure leaselijnen of MPLS-circuits om voor veilige en betrouwbare communicatie te zorgen. SD-WAN is in het leven geroepen als moderne oplossing die organisaties met OT-omgevingen in staat stelt om de gebruikservaring te verbeteren, het beheer te vereenvoudigen en de totale eigendomskosten te verlagen. Het gebruik van deze technologie vraagt echter om een oplossing die voorziet in de specifieke behoeften van OT-omgevingen qua ruimteverbruik, stroomvoorziening, beveiliging en omgevingscondities.

Filip Savat, Country Manager BeLux bij Fortinet: “De convergentie van operationele technologie (OT) en informatietechnologie (IT) verandert de manier waarop bedrijven te werk gaan en stelt hen tegelijkertijd bloot aan nieuwe beveiligingsrisico’s. Het is van cruciaal belang voor organisaties met OT-omgevingen om gebruik te maken van door de beveiliging aangestuurde netwerkoplossingen die ook in de meest veraf gelegen en veeleisende omgevingen kunnen voorzien in veilige en betrouwbare connectiviteit. De next-generation firewall FortiGate Rugged 60F biedt Secure SD-WAN-functionaliteit die bedrijven met OT-netwerken in staat stelt om met vertrouwen digitale innovatie te omarmen en voor veilige en ononderbroken bedrijfsprocessen te zorgen. De introductie van deze appliances geeft opnieuw blijk van het streven van Fortinet om Secure SD-WAN-functionaliteit beschikbaar te stellen voor alle mogelijke netwerkranden en verticale markten.”

Fortinet brengt SD-WAN naar nieuwe omgevingen

Om een oplossing te bieden voor de unieke pijnpunten van organisaties met operationele technologie introduceert Fortinet de FortiGate Rugged 60F en 60F. Deze speciaal versterkte SD-WAN-appliances zijn de snelste en meest krachtige in hun soort en voorzien van een ingebouwde versie met LTE-connectiviteit van de next-generation firewall FortiGate 600 met LTE-connectiviteit. De FortiGate 600 is met meer dan 1,65 miljoen eenheden de best verkopende next-generation firewall op de markt. De FortiGate Rugged 60F biedt de volgende mogelijkheden om beheerders van OT-omgevingen te helpen om op veilige wijze gebruik te maken van SD-WAN-technologie:

  • Een compacte omvang: De FortiGate Rugged 60F verenigt brancheleidende SD-WAN-functionaliteit, geavanceerde routering en de geavanceerde beveiliging van een next-generation firewall binnen een compacte appliance die in omgevingen met beperkte ruimte kan worden ingezet. Dit draagt bij aan kostenbesparingen en vereenvoudigd netwerkbeheer.
  • Flexibele montage en stroomvoorziening: De FortiGate Rugged 60F is speciaal ontwikkeld voor gebruik in kleinere OT-locaties die om andere montage- en stroomvoorzieningsopties vragen dan in traditionele IT-bedradingskasten worden aangetroffen.
  • Een robuust ontwerp: De FortiGate Rugged 60F is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij zware omgevingscondities, zoals extreme temperaturen, elektromagnetische storing, een hoge vochtigheidsgraad en extreme of constante trilling.
  • Ingebouwde LTE-connectiviteit: De FortiGate Rugged 60F biedt voor externe locaties de optie om gebruik te maken van ingebouwde LTE-technologie als aanvullende optie voor WAN-connectiviteit en eenvoudiger gebruik en beheer.
    De FortiGate Rugged 60F is niet alleen de enige Secure SD-WAN-appliance die is gecertificeerd voor OT-omgevingen, maar biedt ook brancheleidende beveiligings- en netwerkprestaties. De FortiGate Rugged 60F-appliance wordt van kracht voorzien door de gepatenteerde SOC4 SD-WAN ASIC. Het platform biedt krachtige beveiliging met lage latency, zoals decryptie van het SSL-verkeer, schaalbare ondersteuning voor IPsec VPN-verbindingen en SD-WAN-mogelijkheden die stuk voor stuk worden beheerd door de intuïtieve SD-WAN-orchestrator van Fortinet.

Fortinet is tot leider uitgeroepen in zowel het Gartner Magic Quadrant for Network Firewalls als het Gartner Magic Quadrant for WAN Edge Infrastructure. De nieuwste robuuste apparaten van Fortinet worden ook ondersteund door 20 jaar ervaring in het leveren van oplossingen die voldoen aan de unieke behoeften, vereisten en beperkingen van operationele technologische omgevingen.

Door de beveiliging aangestuurde netwerktechnologie voor OT-omgevingen

De Security-driven Networking-benadering van SD-WAN verenigt netwerktechnologie en beveiligingsfunctionaliteit binnen een Secure SD-WAN-oplossing met centrale orkestratie. De combinatie hiervan met de Fortinet Security Fabric biedt organisaties één oplossing die het complete geconvergeerde IT- en OT-netwerk omspant. Deze oplossing dicht beveiligingslekken in OT-omgevingen, biedt integraal overzicht en vereenvoudigt het beheer. De next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks bieden grip op de beveiliging op OT-netwerken. De speciaal versterkte versie van de FortiGate-appliance breidt deze mogelijkheden uit ter ondersteuning van implementaties in veeleisende omgevingen zoals boortorens, hoogspanningsstations, assemblagelijnen en zeetransport.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This