Nieuwe OPPO A73 5G: betaalbare 5G-smartphone met 90 Hz-scherm en 3 camera’s

2 december 2020

OPPO lanceert vandaag een nieuwe smartphone in zijn A-reeks. De OPPO A73 5G brengt ondersteuning voor het snelle 5G-netwerk van de toekomst naar een lager prijspunt. Verder valt hij op door het vloeiend 90Hz Neo Display 2.0, een AI-aangedreven drievoudige camera en een slank design dat comfortabel in de hand ligt.

“We zijn er trots op om de OPPO A73 5G in België op de markt te brengen en ons aanbod van 5G-compatibele smartphones verder te democratiseren”, vertelt Dirk Pauwels, Directeur OPPO België & Luxemburg. “De A73 5G is een betaalbaar en toekomstbestendig toestel, dat gelijke tred houdt met de behoeften van de consument dankzij een slank design, vloeiend 90Hz-scherm en drievoudige camera met AI-mogelijkheden.”

Klaar voor de toekomst

De OPPO A73 5G wordt aangedreven door de MediaTek Dimensity 720, één van de nieuwste 5G-chipsets die dit jaar is aangekondigd. De SoC combineert een 64-bit octa-core processor met een geïntegreerde 5G-modem en is klaar voor het mobiele netwerk van de toekomst, met snellere connectiviteit en ultralage latentie. De telefoon wisselt automatisch tussen 2G, 3G, 4G en 5G, afhankelijk van het netwerk dat beschikbaar is.

De 5G-antenne heeft een gedistribueerde lay-out die voorkomt dat het signaal wegvalt, ongeacht hoe je de telefoon vasthoudt, zodat je zorgeloos kan gamen of video’s bekijken.

Een ultradun ontwerp

De OPPO A73 5G heeft een ultradun (7,9 mm) en licht ontwerp, dat comfortabel in de hand ligt. De smartphone is in ons land verkrijgbaar in Navy Black. De op het eerste gezicht sobere zwarte kleur verrast met rijke details die een aura van transparantie geven, zoals zwarte onyx.

De vingerafdruksensor is geïntegreerd in de aan-uitknop aan de zijkant van de telefoon en laat toe om de smartphone op een ergonomische en gemakkelijke manier te ontgrendelen.

Vloeiende 90Hz-schermbeleving

De OPPO A73 5G is uitgerust met een 90Hz Neo Display 2.0 met een hogere refresh rate van 90Hz en touch sampling rate tot 120Hz, die zorgen voor een vloeiende en responsieve schermbeleving van vlaggenschipniveau.

Het 6,5 inch FHD+ LCD-scherm beslaat meer dan 90% van de voorkant van de telefoon, om je volledig onder te dompelen in de ervaring. Om het schermoppervlak te maximaliseren, is een uitsparing in het scherm gemaakt voor de Single Front Punch-hole Camera.

All-day AI Eye Protection-functies garanderen dag en nacht het comfort voor je ogen. Zo leert de telefoon jouw persoonlijke voorkeuren voor schermhelderheid en worden die gedurende de dag automatisch toegepast. Op basis van het omgevingslicht worden de helderheid en het kleurcontrast van het scherm in realtime aangepast.

Expert in portretfotografie

De drievoudige camera op de OPPO A73 5G is geschikt voor alle scenario’s en verbetert je foto’s met behulp van AI. De camera’s aan de achterzijde bestaan uit een 16 MP hoofdcamera, een 8 MP groothoekcamera en een 2 MP zwart-witcamera. Vooraan is een 8 MP camera voorzien.

AI Scene Recognition kan op intelligente wijze tot 22 verschillende scènes identificeren en je foto verder verbeteren voor een levendigere en natuurlijk ogende opname. Het algoritme herstelt of reconstrueert zelfs automatisch de kleur en helderheid van een afbeelding tot op de pixel.

Met Front Low-light Portrait kan je ‘s nachts heldere en duidelijkere portretfoto’s maken in de nachtmodus, waarbij zoveel mogelijk details bewaard blijven. Voor fotografieliefhebbers die graag ‘s nachts eropuit trekken, vermindert de Ultra Night Mode ruis en maakt foto’s in HDR, zodat zelfs in slecht verlichte straten of een stadsgezicht met felle lichten de foto’s helder zijn en de kleuren schitterend doorschijnen.

Superieure prestaties

De toevoeging van 8 GB RAM zorgt voor soepelere prestaties en stelt gebruikers in staat om meerdere apps tegelijkertijd te openen en tussen te wisselen. Het uitgebreid intern geheugen van 128 GB ondersteunt UFS 2.1 voor hogere lees- en schrijfsnelheden.

Met een 4.040 mAh-batterij en 18W Fast Charge kan je van je dag genieten zonder je zorgen te maken dat je telefoon zonder stroom valt. OPPO introduceert ook twee energiebesparende modi om de batterijduur van je telefoon te optimaliseren. Super Power Saving Mode kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen, zelfs met nog maar 5% resterend, door middel van een reeks energiebesparende strategieën, terwijl Sleep Standby Optimizationgemiddeld slechts 2% van de batterijduur verbruikt binnen 8 uur terwijl je slaapt.

De OPPO A73 5G gebruikt tot slot Dirac 2.0 om het geluid van de telefoon aan te passen voor elk scenario, inclusief het kijken naar een film, gamen of luisteren naar muziek.De OPPO A73 5G heeft het nieuwste ColorOS 7.2 op basis van Android 10 aan boord, dat de standaardervaring uitbreidt met een reeks handige functies. Zo is er de donkere modus, die samen met de Eye Care-modus de hele dag comfort voor je ogen biedt en het stroomverbruik vermindert.
Met Smart Sidebar heb je gemakkelijk toegang tot je favoriete apps via een zwevende app-lade op het scherm. Voor gamers is er Game Space, dat je favoriete games onder één app-pictogram verzamelt en verschillende configuraties biedt om je spelervaring tot op systeemniveau te optimaliseren.

De OPPO A73 5G is vanaf begin december beschikbaar in de kleur Navy Black bij verschillende Belgische retailers. Hij wordt geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslag voor de adviesprijs van 329 euro.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This