TeRoCo trekt Wim Van de Velde aan als senior consultant

27 november 2020

Wim Van de Velde, Robotic Process Automation (RPA)-expert gaat aan de slag bij TeRoCo als senior consultant. Bij de Herentalse databotpionier zal hij instaan voor de verdere uitrol van databots en toezien op de schaalbaarheid en kwaliteit van de projecten. De aanwerving van opnieuw een ervaren profiel is een meerwaarde in de groei van de start-up die zich met doorwinterde experten positioneert als duurzame partner voor procesautomatisatie. Van de Velde verlaat het Kontichse RoboRana en vervoegt TeRoCo na een spontane sollicitatie.

Na studies in de elektronica ging Wim Van de Velde aan de slag in de beveiligingswereld. Als beveiligingsingenieur werkte hij op projecten voor onder andere Honeywell en het NAVO-hoofdkwartier in Brussel. Hier maakte hij de overstap naar IT business consultant CGI en de wereld van IT. Als MEGA-consultant stond hij in voor de uitrol van deze modelleringstool bij organisaties als KBC, Colruyt, Euroclear, Eurocontrol, Bpost en grote financiële spelers. Het was ook hier dat Wim zich dankzij een project voor Engie profileerde als expert op vlak van software robots. Daarna ging hij aan de slag als technical lead bij RoboRana en nu vervoegt hij het team van ervaren professionals bij TeRoCo als senior consultant RPA.

Gek van robots

Wim Van de Velde contacteerde TeRoCo spontaan en er was meteen een klik: “TeRoCo sprak mij erg aan door de manier van bedrijfsvoering en beslissingsvorming. Het is een bedrijf dat bewuste keuzes heeft gemaakt op vlak van kwalitatieve groei en het werken met ervaren, lokale mensen.”

Hij kijkt dan ook uit naar zijn nieuwe rol en de verdere uitbouw van zijn expertise: “Werken met robots doe ik nog altijd heel graag en met de databots van TeRoCo is bijna alles mogelijk. Deze flexibiliteit is tegelijk zowel een sterkte als een zwakte en dus zijn schaalbaarheid en onderhoud cruciaal in het slagen van projecten. De ervaring die ik op vlak van RPA in de schaal kan leggen zal TeRoCo helpen om duurzaam verder te groeien.”

Verdere expansie

TeRoCo bevindt zich op een kantelpunt in de groei van het bedrijf met deze nieuwe aanwerving na de eerdere expansie naar de Franse markt. Pascal Kemps, mede-oprichter van TeRoCo, getuigt: “We zitten in een belangrijke fase in onze groei waarbij we enerzijds opschalingsbewegingen ondernemen van de eerdere succesvolle databotprojecten en anderzijds werken we volop aan opportuniteiten in verticale sectoren zoals logistiek, marketing en de verzekeringswereld. In onze portefeuille zitten al mooie klanten als EXC2XL en Toyota Europe waar de basis gelegd is voor meer geavanceerde projecten. Hiervoor hebben we mensen nodig met de juiste ervaring en dan komen we al snel bij Wim uit.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This