Salesforce Einstein levert nu dagelijks meer dan 80 miljard AI-gedreven voorspellingen

26 november 2020

Salesforce kondigt aan dat Einstein, de eerste uitgebreide AI-toepassing voor CRM, nu dagelijks meer dan 80 miljard AI-gedreven voorspellingen levert voor alle Salesforce-producten voor sales, service, marketing en commerce. De nieuwe, volledig digitale, we-kunnen-werken-waar-we-maar-willen-wereld versnelde het gebruik van Einstein bij onze klanten om vanop elke locatie slimmer te verkopen, klantenrelaties beter uit te bouwen, klanten doelgerichter te ondersteunen en de shoppingervaring persoonlijker te maken.

IDC voorspelt dat de wereldwijde uitgaven voor AI in de komende vier jaar zullen verdubbelen – tot $ 110 miljard in 2024 – omdat bedrijven een kans zien om innovatie te stimuleren, hun klantenservice te verbeteren en routinetaken te automatiseren, zodat hun werknemers zich kunnen concentreren op meer strategische taken.

AI is nu een noodzaak in plaats van een leuke feature

“AI is nu een noodzaak in plaats van een leuke feature. Einstein verwezenlijkte wat velen al jaren vragen: hoe en wanneer zal AI waarde aansturen op ondernemingsniveau, op schaal,” stelt Marco Casalaina, algemeen manager van Einstein. “De pandemie dwong bedrijven om te investeren in technologieën die snel meerwaarde bieden. Dat is exact wat Einstein doet door onzichtbaar achter de schermen te werken aan het voorspellen van klantgedrag en -voorkeuren, op schaal.”

Einstein maakt applicaties slimmer met ingebouwde automatisering en AI naast de bestaande CRM-data. Einstein wordt slimmer met elk nieuw stukje data dat aan de CRM van een klant wordt toegevoegd, wat het in een unieke positie plaatst om de beste resultaten te leveren voor sales, service, marketing en commerce.

  • Einstein Platform: dagelijks meer dan 80 miljard voorspellingen voor alle Salesforce-producten (sales, service, marketing, commerce)
  • Einstein for Service: toename met 300% voor Einstein Bot-sessies sinds februari dit jaar – een toename met 680% in vergelijking met 2019; een toename van 700% in voorspellingen voor assistentie aan vertegenwoordigers en service-automatisering (jaar op jaar)
  • Einstein for Commerce: toename van 300% in dagelijkse voorspellingen met Einstein for Commerce in Q3 2020 (jaar op jaar)
  • Einstein for Marketing: toename van 67% in dagelijkse voorspellingen via Einstein for Marketing Cloud in Q3 om marketeers te helpen bij het creëren van meer persoonlijke berichten via e-mail en mobiele kanalen
  • Einstein for Sales: toename met 32% in het omzetten van prospects in kopers, voor klanten die gebruik maken van Einstein Lead Scoring dat inzicht geeft in de vroegere interacties met de klant
  • Einstein Search: meer dan 1,5 miljoen zoekopdrachten in natuurlijke taal per maand (1,5 opzoekingen in natuurlijke taal per seconde); meer dan 100 miljoen gepersonaliseerde zoekopdrachten op trefwoord per maand.

Maandelijks worden er meer dan 1,5 miljoen opzoekingen in natuurlijke taal uitgevoerd via Einstein Search.

Klanten gebruiken Einstein om door de pandemie te navigeren en er sterker uit te komen

Orvis gebruikt Einstein om zeer gepersonaliseerde gesprekken te ontwikkelen met klanten. Toen Orvis, een merk voor outdoorkleding en lifestyle, de pandemie begon te voelen, zette het Einstein for Marketing Cloud in om tot een sterkere betrokkenheid te komen, aangezien een groter aantal klanten online begon te shoppen. Orvis gebruikt Einstein om zeer gepersonaliseerde communicatie voor zijn klanten te ontwikkelen en de mogelijkheden zorgen ervoor dat de onderneming aan de verwachtingen van haar klanten kan voldoen. Zo groeide het meest betrokken klantensegment van Orvis met 20%, wat hand in hand gaat met omzetgroei. En sinds ze de focus verlegden naar het juiste gesprek met de klant door gerichte e-mailcampagnes, nam het verkeer met meer dan 30% toe en de doorklikcijfers met 22%. Ze kunnen ook zes keer sneller reageren op trends waarin de klanten geïnteresseerd zijn.

Internet Creations gebruikt Einstein om de voorspellingsnauwkeurigheid van de cashflow te verbeteren tijdens de coronacrisis. Felisa Palagi, de nieuw aangeduide CEO van Internet Creations, een firma voor bedrijfstechnologie en consultancy, werd in 2020 meteen op de proef gesteld door de pandemie. Met een groeiende achterstand in de betalingen van klanten werd het moeilijk om de cashflow op korte en lange termijn te voorspellen. De onderneming zocht naar een manier om het bedrijf draaiende te houden en tegelijk rekening te houden met de uitdagingen waarmee haar klanten werden geconfronteerd. Ze gebruikten Einstein voor een nauwkeurigere voorspelling van de cashflow. Einstein Prediction Builder levert voorspellingen die 2,5 keer nauwkeuriger zijn en binnen het uur worden gegenereerd. Ze implementeerden ook Einstein Bots, wat leidde tot snellere reactietijden voor hun klanten.

Icebreaker vertrouwt op Einstein om de verwachtingen van klanten te overtreffen. Retailer in outdoorkleding Icebreaker kan zijn personalisatiemogelijkheden schalen met behulp van Commerce Cloud Einstein, dat datawetenschap benut om producten voor te stellen aan bestaande en nieuwe shoppers gedurende het volledige shoppingtraject. Icebreaker stelde vast dat zijn shoppers 40% vaker klikten op Commerce Cloud-productaanbevelingen, wat leidde tot 28% meer inkomsten uit aanbevolen producten en een totale toename van 11% van de gemiddelde bestelwaarde.

Sun Basket doet een beroep op Einstein Bots om zijn klanten tevreden te houden ondanks een sterk toenemende vraag

Door de pandemie werd maaltijdbezorgingsdienst Sun Basket plots geconfronteerd met een piek van 50% meer volume en moest de klantenservice snel worden aangepast. De onderneming wendde zich tot Einstein Bots om de toestroom aan aanvragen van klanten te beheren. Ze zetten Einstein Bots in om de klanten te helpen bij het opvolgen van hun bestellingen en pakketten, om vertragingen of schade te melden, en om krediet of een terugbetaling te regelen. De Sun Basket-bots hebben nu dezelfde of zelfs een betere Customer Effort Score (CES) dan medewerkers (90+ percent).

Hoe ziet de toekomst eruit voor Einstein?

Salesforce blijft focussen op het helpen van klanten bij het opleiden van hun medewerkers om AI beter te benutten in een reële bedrijfsomgeving met Trailhead, het gratis online leerplatform van Salesforce. Deze opleidingsmodules bieden leerinhoud die iedereen inzicht geeft in de basics van AI en hoe het werkt, de verantwoorde creatie van AI, hoe chatbots kunnen worden geïmplementeerd, hoe ‘Next Best Actions’ wordt gebruikt en nog veel meer.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This