ABB Information Systems kiest Google Cloud om cloudcapaciteit uit te breiden

25 november 2020

Google Cloud kondigde vandaag aan dat het door ABB geselecteerd is om de cloudcapaciteit van zijn diensten voor informatiesystemen (IS) verder uit te breiden. Vanuit zijn hoofdkantoor in Zwitserland koos ABB voor Google Cloud in het kader van zijn initiatief ‘Rationalizing IT Operations’ (codenaam: Program RIO). Daarmee wil de wereldwijde technologiereus de infrastructuurdiensten van al zijn ondernemingen nog schaalbaarder en robuuster maken.

Google Cloud zal samen met het team voor hostingservices van ABB een geoptimaliseerde cloudmigratie uitstippelen op maat van de IS-behoeften van ABB’s ondernemingen. Die rollen ze dan gestructureerd en volgens het nieuwe operationele model van ABB uit. De migratie toont aan hoe sterk ABB zich inzet om cloudtechnologie in gebruik te nemen en de capaciteiten van zijn datacenters te optimaliseren.

ABB benut de mogelijkheden van Google Cloud op het gebied van datawetenschap, artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) om zijn kwaliteitscontrole voor IS te vereenvoudigen en te verbeteren. Daarvoor identificeerde het services in eigen strategische datacenters en op externe locaties die het cloudgericht automatiseert en consolideert.

“ABB staat als wereldwijde technologieleider al vele jaren in de Fortune 500”, vertelde Dominik Wee, Managing Director Global Manufacturing and Industrial bij Google Cloud. “We zijn erg enthousiast dat Google Cloud ABB mag helpen in zijn streven om zijn informatiesystemen in de cloud te laten werken, nu het bedrijf een meer gedigitaliseerde toekomst tegemoet gaat.”

“Wij zijn verheugd dat we samen met Google Cloud niet alleen de concurrentiepositie van ABB’s services voor informatiesystemen, maar ook de flexibiliteit die we onze interne bedrijfsklanten bieden, kunnen verbeteren”, meldde Daniele Lisetto, Head of IS Strategy Office en Sponsor of RIO Program bij ABB.

“Onze keuze om met Google Cloud te werken zet onze strategische visie kracht bij en stimuleert innovatie nu we de voetafdruk van ABB Information Systems in de cloud vergroten”, aldus Prabhu Chakravarthy, Group IS Program Leader bij ABB.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This