Kemp neemt Flowmon over voor Predictive Network Performance Monitoring en Network Detection & Response

9 november 2020

Flowmon Networks, de wereldwijd actieve leverancier van oplossingen voor netwerkintelligentie is overgenomen door Kemp, marktleider in altijd beschikbare applicatie-experiences [AX]. Deze acquisitie verenigt services voor de applicatiebeschikbaarheid en -security met diepgaande inzichten, analyses en geautomatiseerde reacties op security-incidenten. Door het integreren van deze oplossingen kunnen NetSecOps-teams geavanceerde cyberaanvallen en afwijkend netwerkgedrag eerder detecteren en op basis van proactieve feedback ook sneller oplossen.

Het netwerk is van cruciaal belang voor de applicatie-experience en tevens de ultieme bron voor het analyseren en oplossingen van performanceproblemen en het detecteren van complexe cyberaanvallen. Kemp optimaliseert de AX met intelligente functies voor het routeren van netwerkverkeer, authenticatie en het tegenhouden van aanvallen op webapplicaties, in wereldwijd ruim 100.000 implementaties. De integratie met Flowmon’s oplossingen voor network performance monitoring & diagnostics (NPMD) en network detection & response (NDR), geven netwerk- en securityteams veel meer controle over de totale applicatie-experience. Het biedt ze meer observatie- en detectiemogelijkheden door een brug te slaan tussen de applicaties en hun netwerkomgeving.

“Het verheugt ons de toegevoegde waarde voor klanten te kunnen uitbreiden met infrastructuursecurity, netwerkinzichten en geautomatiseerde reacties op incidenten door Flowmon te verwelkomen binnen de Kemp-familie”, zegt Ray Downes, CEO van Kemp Technologies. “De uitbreiding van Kemp’s portfolio met het Flowmon aanbod geeft klanten toegang tot de ideale combinatie van netwerkanalyses, voorspellende detectie van bedreigingen en het optimaliseren van workloads, voor een ongestoorde gebruikers- en applicatie-experience.”

Het gebruik van Flowmon’s machine learning methodes bij het analyseren van netwerkgedrag en anomaliedetectie maken de noodzakelijke vroege detecties van subtiele verborgen aanvallen mogelijk, voordat ze schade veroorzaken. Integratie daarvan met front-end proxy en firewalls voor de load balancing van applicaties maken het mogelijk routines voor een integrale feedback en geautomatiseerd herstel te creëren. Deze verbeteren het inzicht en helpen mogelijke veroorzakers van performanceproblemen sneller op te lossen.  

Flowmon is in 2007 opgericht met de focus op proactieve netwerkintelligentie, waarmee organisaties de performance en beveiliging van hun netwerken kunnen waarborgen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Tsjechische Brno, terwijl het bedrijf via partners in meer dan 40 landen actief is. Flowmon heeft ruim 1.200 klanten, waaronder AEGON, SEGA, Tieto, Raiffeisen Bank, Kia Motors, KBC, en Orange. Gartner heeft het bedrijf in de NPMD en NDR categorieën gepositioneerd.

“Wij zijn gespecialiseerd in het helpen van NetSecOps-teams om hun netwerkinfrastructuur beter te beschermen en te begrijpen”, zegt Jiří Tobola, CEO en mede-oprichter van Flowmon Networks. “Het verheugt ons met Kemp te gaan teamen om onze functionaliteit voor netwerkintelligentie aan nog meer klanten in de wereld te gaan leveren. Met behulp van onze gedistribueerde gebruikers en applicaties en de toenemende adoptie van publieke en private clouds, kijken wij ernaar uit de oplossingen van beide bedrijven te gaan bundelen om meer klanten te helpen onbekende netwerkbedreigingen te ontdekken. Daarmee helpen wij ze om de continue beschikbaarheid van bedrijfskritische services te garanderen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This