Freshworks introduceert Freshworks CRM

29 oktober 2020

Freshworks introduceert Freshworks CRM. Freshworks CRM is een nieuwe out-of-the-box CRM-oplossing, die zorgt voor een optimale klantervaring en winstgevende resultaten voor sales- en marketingteams.

Freshworks CRM is gebouwd op het tevens nieuwe platform Freshworks Neo, waarbij customer data wordt samengebracht om zo meer gepersonaliseerde customer engagement, hogere leadconversie en meer verkoop te realiseren. Neo elimineert op slimme wijze de afhankelijkheid van veel verschillende tools en multi-stack oplossingen die datasilo’s in de hand werken die de inzet van AI en ML beperken. Met Neo ontwikkelen bedrijven heel snel en eenvoudig, zonder code, maatwerkomgevingen om zo hun klanten en prospects nog beter van dienst te zijn.

Customer data platform

“Er worden al veel te lang valse beloften gedaan over zogenaamde unified customer data platforms – en geen enkele belofte wordt waargemaakt, aldus Ray Wang oprichter van Constellation Research Inc. “En dat terwijl de behoefte aan een echt goed customer data platform groter is dan ooit.” Hij vervolgt: “CRM-systemen moeten tegenwoordig grote hoeveelheden klantdata uit marketing en sales beheren om zijn AI te kunnen trainen. Daardoor ontstaat een slim systeem waarmee bedrijven nog sneller groeien. Dit is een belangrijke stap voor de sector, want tot nu toe kon de claim dat het samenbrengen van complexe klantdata bruikbare inzichten biedt, nooit echt worden gestaafd.”

Recent onderzoek van Forrester[1] wijst uit dat 52% van de huidige CRM-gebruikers na twee jaar de draad kwijt raakt binnen hun systeem, met name vanwege de slechte kwaliteit van de data. Met Freshworks CRM zijn bedrijven niet meer afhankelijk van beperkte, gefragmenteerde customer data die met moeite bij elkaar wordt gehouden op verschillende verouderde SaaS-systemen.

Het oogsten van goede en relevante data is cruciaal om middels AI en ML inzichten te krijgen in welke deals snel moeten worden opgevolgd, inclusief aanbevelingen over hoe dat aan te pakken. Hiermee wordt CRM dus meer dan slechts een tool waarin data wordt vastgelegd, en evolueert het naar een strategische groei-toepassing. Want door het automatisch sorteren en prioriteren van deals wordt de kans van slagen groter.

AI-gedreven inzichten

Freshworks CRM biedt AI-gedreven inzichten, samengebracht in een overzichtelijk dashboard. De flinke hoeveelheid data binnen het systeem wordt middels ‘Freddy AI’ omgezet naar bruikbare inzichten om de klantrelatie te verbeteren en daarmee de kans op verkoop te verhogen. Hierdoor zullen sales teams Freshworks CRM sneller goed gebruiken – iets wat bij bestaande CRM-oplossingen vaak een probleem blijkt te zijn.

“Freshworks CRM maakt de CRM-belofte waar: één enkele oplossing die AI-gedreven data en inzichten combineert en de klant centraal zet”, aldus Prakash Ramamurthy, Chief Product Officer bij Freshworks. “Freshworks CRM maakt gebruik van de kracht van data en creëert hier direct waarde mee – en hiermee dagen we bestaande legacy CRM-systemen echt uit. Freshworks CRM is ontwikkeld op ons nieuwe Neo-platform en biedt bedrijven over de hele wereld, zoals General Electric Company, Vice Media Group LLC en Puma SE, een out-of-the-box en low-code-ervaring waarmee ze klanten winnen en behouden.”

Uitbreiden en aanpassen

Op het Neo-platform passen developers hun oplossing snel en eenvoudig aan of breiden hem uit – maar net wat gewenst is. Het platform biedt tevens tools om Freshworks-producten naadloos te integreren met externe toepassingen, met behulp van diverse product-API’s, webhooks en software-ontwikkelingskits. De Freshworks Neo-marktplaats bevat meer dan 1100 apps om de Freshworks-productsuite te verbeteren en uit te breiden. Met Neo maken bedrijven in een oogwenk aangepaste objecten en apps om ongeëvenaarde uitbreidbaarheid en aanpasbaarheid te bieden, of het nu gaat om sales, marketing, customer support, CRM, IT of HR.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This