Cecurity.com kiest voor Trusted Cloud van Orange Business Services

28 oktober 2020

Cecurity.com heeft aangekondigd dat alle elektronische archivering en virtualisatieoplossingen worden gehost op Flexible Engine, de trusted public cloud van Orange Business Services. De Europese uitgever van digitale oplossingen en software heeft voor deze Infrastructure as a Service (IaaS)-oplossing gekozen vanwege de garantie op gegevensbescherming, de mogelijkheid om belangrijke data in verschillende regio’s beschikbaar te stellen en andere innovatieve functies.

Cecurity.com is een belangrijke speler op het gebied van Europese virtualisatie- en digitale archiveringsdiensten en beheert meer dan tien miljoen digitale kluizen voor bijvoorbeeld de opslag van salarisstroken en facturen. Het bedrijf levert software en diensten aan toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren, waaronder de bankenwereld en de technologiesector.

Om te kunnen voldoen aan de scherpste eisen op het gebied van traceerbaarheid en gegevensintegriteit heeft Cecurity.com ervoor gekozen om haar oplossingen te hosten volgens een Franse overeenkomst. Hierdoor worden gebruikers beschermd tegen wetgeving van buiten Europa en kunnen zij tegelijkertijd profiteren van de expertise van Orange Business Services op het gebied van cybersecurity en gegevensdiensten.

Schaalbaar

Flexible Engine is niet alleen schaalbaar, dankzij regelmatige updates kunnen (toekomstige) innovaties in Big Data en Kunstmatige Intelligentie (KI) snel en gemakkelijk worden geïmplementeerd. Hierdoor kan Cecurity.com op haar beurt nieuwe diensten en producten aan opdrachtgevers beschikbaar stellen.

Momenteel biedt Cecurity.com haar diensten aan in 27 verschillende landen, waaronder de Benelux. Dankzij de schaalbaarheid van Flexible Engine en de internationale aanwezigheid van Orange Business Services, heeft het bedrijf nu de mogelijkheden in huis om haar business internationaal verder laten groeien.

“Als betrouwbare derde partij hecht Cecurity.com veel waarde aan digitale onafhankelijkheid en de beveiligings- en databeschermingscertificaten van zijn partners”, zegt Alain Borghesi, voorzitter en CEO van Cecurity.com. “De Trusted Cloud van Orange Business Services voldoet volledig aan deze verwachtingen.”

Cédric Prévost, directeur Trusted Cloud Solutions bij Orange Business Services, voegt toe: “Bij Orange Business Services vinden we het belangrijk dat onze Trusted Cloud-oplossingen innovatie bevorderen en tegelijkertijd zorgen voor goed beheerde informatie-uitwisseling. Met Flexible Engine heeft Cecurity.com niet alleen volledige controle over zijn gegevens, ook krijgt het toegang tot alle Orange resources voor de implementatie, uitvoering en beveiliging ten einde de schaalbaarheid en weerbaarheid van onze clouddiensten. We zullen ze begeleiden en ondersteunen bij iedere stap van hun transformatie.”

Cecurity.com (MLCEC) is een software-uitgever die het digitale vertrouwen wil behouden. De Frans-Belgische groep is een gevestigde speler op de markt van digitale veilige en elektronische archiveringssystemen. Cecurity.com biedt een Software as a Service (SaaS) platform van oplossingen om digitale document- en datastromen veilig te verwerken door ze te archiveren om de integriteit te waarborgen. Het bedrijf kent onder andere certificeringen als CNIL (Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés), AFNOR Certification – NF Software, ANSSI , FNTC (digital safe label) en SIAF (Service Interministériel des Archives de France).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This