Emirates lanceert geïntegreerd biometrisch pad op Dubai International Airport

27 oktober 2020

Emirates heeft een geïntegreerd biometrisch pad gelanceerd op Dubai International Airport (DXB). Het biometrische pad zorgt voor een snellere, contactloze stroom aan reizigers op de luchthaven en geeft passagiers een veilig en efficiënt reistraject van check-in tot boarding gates. De contactloze luchthavenervaring is nu beschikbaar voor Emirates passagiers die vanuit en via Dubai reizen.

Efficiënt reistraject

Het geïntegreerde biometrische pad zorgt voor een verbetering in de stroom aan reizigers op de luchthaven door minder documentcontroles en minder wachtrijen. Door gebruik te maken van de nieuwste biometrische technologie – een mix van gezichtsherkenning en irisherkenning, kunnen Emirates passagiers nu inchecken voor hun vlucht, immigratieformaliteiten vervullen, de Emirates Lounge binnengaan en aan boord gaan van hun vluchten, simpelweg door een wandeling over de luchthaven te maken. De verschillende contactpunten in het biometrische pad zorgen voor een hygiënische, contactloze reis, waarbij menselijke interactie wordt verminderd en de nadruk wordt gelegd op gezondheid en veiligheid.

Adel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates, zei: “We hebben ons altijd gericht op het bieden van een efficiënte reiservaring en juist nu is het belangrijker dan ooit om gebruik te maken van technologie. Vooral processen die aandacht geven aan gezondheid en veiligheid tijdens de reis zijn voor ons een focuspunt. Het ultramoderne, contactloze biometrische pad is onze nieuwste technologie in een reeks initiatieven die we hebben geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat reizen met Emirates comfortabel en veilig blijft.”

De biometrische touchpoints zijn momenteel geïnstalleerd bij geselecteerde First, Business en Economy Class incheckbalies in Terminal 3 op Dubai International Airport. Zo kunnen reizigers deze tegenkomen bij de premium lounge-ingang van Emirates bij hal B, geselecteerde boarding gates en bij immigratie gates waar gebruik wordt gemaakt van een ‘Smart Tunnel’. Gebieden waar biometrische apparatuur is geïnstalleerd, worden duidelijk gemarkeerd en in de toekomst zullen op deze contactpunten extra eenheden worden geïnstalleerd.

De Smart Tunnel, een project van de Algemene Directie van Residentie en Buitenlandse Zaken in Dubai (GDRFA) in samenwerking met Emirates, is een wereldprimeur op het gebied van paspoortcontrole, waar passagiers gewoon door een tunnel lopen en door immigratieautoriteiten worden ‘goedgekeurd’ zonder menselijke tussenkomst of de noodzaak van een fysiek paspoortstempel.

Meer contactloze initiatieven van Emirates zijn hier te vinden.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This