Ruim 60 organisaties richten Open Infrastructure Foundation op gericht op AI-, 5G- en edge computing-infrastructuren

20 oktober 2020

De OpenStack Foundation heeft een nieuwe stap gezet in het streven open source-community’s te creëren die infrastructuursoftware voor productieomgevingen ontwikkelen: het gaat verder als de Open Infrastructure Foundation (OIF). Deze naamswijziging geeft blijk van de uitbreiding van de missie, reikwijdte en community van de organisatie. Het doel is om in het komende decennium het gebruik van open source te bevorderen voor de realisatie van open infrastructures.

Als gevolg van de veranderende eisen ten aanzien van rekenkracht, IT-opslag en netwerken begint open source een steeds uitgebreidere rol te spelen.  De Open Infrastructure Foundation bleef ondertussen zijn focus richten op het creëren van open source-community’s die software voor productieomgevingen ontwikkelen. Deze heeft onder meer betrekking op nieuwe toepassingsscenario’s zoals AI, 5G en edge computing.

“In de afgelopen tien jaar heeft open source een enorme vlucht genomen; inmiddels maakt 99% van alle bedrijven gebruik van open source“, zegt Mark Collier, COO van OIF. Wanneer we naar de toekomst van open infrastructure kijken, is het duidelijk dat open source een grote rol speelt en dat de rol van de community hierin de meest belangrijke factor is. We zijn dan ook zeer verheugd om AntGroup, FiberHome en Wind River als nieuwe Platinum Members te verwelkomen.

Een belangrijke contributor in de ontwikkeling van Kata Containers is Ant Group, ’s werelds grootste betaaldienst, die in oktober is toegetreden tot OIF als Platinum member. De OIF wordt ondersteund door ruim 60 organisaties, waaronder Platinum Members als de Ant Group, AT&T, Ericsson, Fiberhome, Huawei, Red Hat, Wind River en Tencent.

De OIF telt momenteel ruim 100.000 leden in 187 landen. De organisatie werkt aan projecten als Airship, Kata Containers, OpenInfra Labs, OpenStack, StarlingX en Zuul en maakt vandaag bekend dat het vanaf nu ook ondersteuning biedt voor Magma.

Magma is een open source softwareplatform dat operators een flexibele en uitbreidbare oplossing biedt voor mobiele core-netwerken. Magma is ontwikkeld door Facebook, met het doel om meer mensen online te krijgen en hen te laten profiteren van snellere connectiviteit.

Het nieuwste project van OIF is OpenInfra Labs. OpenInfra Labs vereenvoudigt het gebruik en beheer van open source cloud-oplossingen. Het project heeft als uitgangspunt een use case van Mass Open Cloud, wat een samenwerking is van o.a. universiteiten zoals Boston University, Harvard, MIT en de universiteit van Massachusetts.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This