Kris Marchi aangetrokken als directeur XPLUS Internationaal

19 oktober 2020

Kris Marchi start aanstaande maandag als directeur internationale markten bij het consultancybedrijf XPLUS. Hij is verantwoordelijk voor de operationele en commerciële activiteiten van het bedrijf in Nederland, het Groothertogdom Luxemburg en Frankrijk. Hij kan daarbij bogen op ruim twintig jaar ervaring bij IT-bedrijven Atos, Dell en Ordina.

“De komende vijf jaar gaan we groeien dankzij ons surplus aan kennis en ervaring in de niches waarin we actief zijn. Dat zal gepaard gaan met aanwervingen van zeer ervaren consultants”, zegt Kris Marchi. “Ik zal me in het begin vooral concentreren op Nederland. Zo willen we tegen het eind van dit jaar ons aantal consultants daar verdubbelen tot twintig. Vorig jaar was Nederland goed voor 10% van onze omzet en ons plan voorziet dat het volgend jaar 25% zal zijn. Ook in Luxemburg en Frankrijk gaan we ervoor. We overwegen om in een later stadium uit te breiden naar Scandinavië.”

Kris Marchi

XPLUS heeft vestigingen in Breda, Parijs en het Luxemburgse Wiltz. De hoofdzetel van het bedrijf, dat ruim tien jaar geleden opgericht werd, is gevestigd in Brussel. Kris Marchi zal nauw samenwerken met oprichter Wim Vochten, CEO Ludo Wijckmans, de vijf partners van het consultancybedrijf en de directeur rekrutering.

“Onze internationale groeiambities zijn helder”, zegt Ludo Wijckmans, die begin dit jaar door Wim Vochten binnengehaald is als CEO en voordien ruim dertig jaar leidinggevende functies uitoefende bij Microsoft en Xylos. “Tegen eind 2023 willen we ruim de helft van onze omzet halen in drie landen: Frankrijk en Luxemburg, waar we onze activiteiten gaan uitbouwen, en Nederland, waar we al verder staan met onder meer grote klanten zoals ING, Sodexo en de Volksbank. Samen met de rest van het management en onze 108 huidige medewerkers, zal ik Kris ondersteunen. Onze consultants kunnen we overal inzetten waar bedrijven door een betere business- en IT-architectuur tot 30% omzetgroei en tot 20% minder IT-kosten ambiëren.”

Na zijn studies is de loopbaan van Kris Marchi begonnen in de haven van Antwerpen als assistent-manager Electronic Data Processing (EDP) op de IT-afdeling van logistiek bedrijf Herfurth & Boutmy. Daarna werkte bij voor Atos in België, had hij een Europese rol bij Dell en was hij ten slotte actief in de Benelux voor Ordina. “Een rode draad in mijn carrière is het bouwen of uitbouwen van nieuwe afdelingen, teams en activiteiten”, zegt hij. “Ik kijk ernaar uit om met onze business- en IT-architecten bedrijven in het buitenland te helpen om tijdig op de juiste manier te transformeren. Er dienen zich voor hen mooie opportuniteiten aan en die willen we hen laten grijpen.”

Nadat hij afgestudeerd was in de toegepaste informatica aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen behaalde Kris Marchi een tweede bachelordiploma in bedrijfsmanagement. In de VS behaalde hij vervolgens nog een MBA (master of business administration).

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This