edgeConnector Siemens ondersteunt innovatieve industriële edge oplossingen

19 oktober 2020

edgeConnector Siemens faciliteert toegang tot SIMATIC S7-1200 en S7-1500 data inclusief geoptimaliseerde datablokken. Versie v1.20 ondersteunt bovendien SIMATIC S7-300/400 controllers. Cliëntapplicaties hebben toegang tot data via de interoperabiliteitsstandaard OPC UA. Het product kan lokaal worden geconfigureerd via een ingebouwde webinterface, of op afstand via een REST interface. Het is naadloos geïntegreerd met Azure IoT Edge en AWS IoT Greengrass en is beschikbaar via online dataopslagplaatsen als Docker Hub.

Gebruikers profiteren van de flexibele inzetbaarheid en het gebruiksgemak van virtualisatie en containertechnologie. Waardevolle proces- en machinedata zijn nu beschikbaar voor innovatieve IoT toepassingen zonder aanpassing van de configuratie van de controller of het automatiseringsnetwerk. Geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals het beheer van toegangsrechten voor individuele clienttoepassingen, verhogen de veiligheid van de totaaloplossing.

“edgeConnector Siemens is de eerste strategische uitbreiding van onze dataFEED productfamilie met virtualisatie en containertechnologie”, vertelt Wolfgang Wende, Senior VP Sales bij Softing Industrial. “Het maakt gebruik van Softing’s uitgebreide ervaring met brownfield connectiviteit en OPC UA technologie en maakt het beschikbaar voor nieuwe en zeer efficiënte IoT oplossingsarchitecturen.”

edgeConnector Siemens kan gratis worden getest.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This