Ruim 1600 deelnemers voor Progress DevReach

15 oktober 2020

Progress heeft vandaag bekendgemaakt dat naar verwachting meer dan 1.600 IT’ers zullen deelnemen aan DevReach, hun befaamde conferentie voor ontwikkelaars. Daarnaast heeft Progress bekendgemaakt een reeks sociale activiteiten (uiteraard allemaal virtueel) te organiseren tijdens DevReach, zodat ontwikkelaars op een ontspannen manier contact met elkaar kunnen leggen. Dit evenement zal van 19 tot 23 oktober ‘live’ worden gestreamd op het populaire videostreamingplatform Twitch. 

“We zijn enorm blij dat er zoveel interesse is in DevReach 2.0(20),” aldus Sara Faatz, directeur Developer Relations bij Progress. “Degenen die al aan een van de afgelopen 11 edities hebben meegedaan, weten dat deze conferentie boven alles om de community van ontwikkelaars draait. Aangezien we elkaar dit jaar niet in levenden lijve kunnen ontmoeten, hebben we zo goed mogelijk gebruik gemaakt van de huidige technologie om toch een sfeer van saamhorigheid te creëren. Deelnemers gaan onder meer ‘live’ code schrijven in koppels en daarnaast bieden we exclusieve virtuele sociale events met veel interactie en leuke games aan. We zien ernaar uit om alle deelnemers aan DevReach 2.0(20) te verwelkomen.” 

Dit is een greep uit de interactieve virtuele activiteiten tijdens DevReach 2.0(20):

  • ‘Live’ code schrijven: prominente IT-experts en influencers gaan samen apps bouwen met een bepaald framework — Blazor, React, Xamarin & MAUI of Angular. Ze zullen stuk voor stuk hun eigen favoriete element toevoegen en de nieuwste trends op het gebied van app-ontwikkeling bespreken met de hosts van het event: Progress ‘developer advocates’ Ed Charbeneau, TJ VanToll, Sam Basu en Alyssa Nicoll. Deelnemers kunnen op Twitch in real-time opmerkingen plaatsen en vragen stellen. Bovendien krijgen ze toegang tot de broncode van de app zodra deze af is.
  • Belangrijke community-leden: tijdens DevReach 2.0(20) krijgen ontwikkelaars die anderen vooruit helpen publiekelijk erkenning voor hun bijdrage aan de community. Kandidaten kunnen nu genomineerd worden op de DevReach Twitter-pagina of via DevReach@progress.com. Tijdens het afsluitende virtuele feest op 23 oktober zullen de kandidaten in de schijnwerpers worden gezet. 
  • Sociale events en games tijdens DevReach: geregistreerde deelnemers hebben toegang tot twee exclusieve sociale ‘after-hours’ VR-events (Virtual Reality). De events worden gehost in een virtuele omgeving die gemodelleerd is naar de ontmoetingsruimte op de bovenste verdieping van het Progress-kantoor in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Deelnemers hebben de gelegenheid om in contact te komen met de makers en met andere deelnemers; ook kunnen ze games spelen en prijzen winnen. Deelnemers hebben een AR/VR-headset nodig en moeten voorafgaand aan het evenement een app-pakket kunnen sideloaden.

Meer informatie over DevReach en het aanmeldingsproces is te vinden op https://www.telerik.com/devreach.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This