Nokia migreert on-premise infrastructuur naar Google Cloud

15 oktober 2020

Nokia en Google Cloud gaan een strategische samenwerking aan voor vijf jaar. Vanuit deze samenwerking migreert Nokia zijn on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud. Dit betekent dat datacenters en servers van over de hele wereld, evenals verschillende softwareapplicaties, overstappen naar de digitale infrastructuur van Google Cloud.

Van on-premise naar cloud-first

Met de nieuwe samenwerking zet Nokia in op een cloud-first IT-strategie, die is ontstaan uit een eerdere samenwerking van vijf jaar. Tegelijkertijd draagt de migratie bij aan de uitbreiding van Nokia’s samenwerkings- en innovatiemogelijkheden voor medewerkers. Het brede infrastructure-as-a-service-portfolio van Google Cloud – met reken-, netwerk- en opslagoplossingen – biedt de benodigde flexibiliteit, snelheid en beschikbaarheid.

Rob Enslin, President bij Google Cloud: “Het is een eer om met Nokia samen te werken en hun infrastructuur met Google Cloud te moderniseren. We kijken ernaar uit om al onze mogelijkheden en ons volledige aanbod te kunnen bieden en Nokia verder te helpen om hun cloud-first-strategie te realiseren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This