Red Hat breidt automatisering voor hybride cloud uit met integratie Red Hat Ansible Automation Platform voor Red Hat OpenShift-omgevingen

15 oktober 2020

Red Hat kondigt vandaag een stap voorwaarts aan in de ondernemingsbrede IT-automatisering met de integratie van Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes. Deze integratie is ontworpen om de automatisering en integratie tussen de cloud-native en traditionele infrastructuur te versnellen. Het is gericht op de modernisering van applicaties voor IT-omgevingen, waarbij een einde wordt gemaakt aan de workflow- en ontwikkelingssilo’s tussen traditionele servers en virtuele machines en cloud-native clusters, waaronder Red Hat OpenShift.

Ansible Automation Platform en Red Hat OpenShift zijn beide koplopers in The Forrester Wave en zijn gebouwd op toonaangevende opensourceprojecten in respectievelijk Ansible en Kubernetes. Red Hat Advanced Cluster Management werd in juli 2020 gelanceerd en helpt ondernemingen bij het beter beheren en schalen van OpenShift-clusters in de hybride cloud, waardoor het beheer van het vooraanstaande Kubernetes-platform voor ondernemingen meer slagkracht krijgt. Nu kunnen het Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management hand in hand werken, waardoor ondernemingen profiteren van de technologieën die al in gebruik zijn en deze kunnen verfijnen voor een cloud-native toekomst.

Verbinden met moderne automatiseringstools

Modernisering van applicaties behoort tot de topprioriteiten van vandaag. Volgens Gartner zal tegen 2022 slechts 40% van het aanbod aan containerbeheersoftware dat in 2019 beschikbaar is, nog steeds concurrentieel zijn of bestaan, waardoor veel van de huidige productbeslissingen tactisch zijn. Red Hat OpenShift biedt een krachtig, schaalbaar platform voor deze transformatie. Veel organisaties kunnen het zich echter niet veroorloven om zomaar af te stappen van bestaande IT-systemen, gezien de investeringen en de kritische werkdruk die steunen op deze middelen. Daarom zijn veel IT-teams gedwongen om technologiestacks en siloteams op te splitsen om deze ongelijksoortige workflows aan te pakken, die elk afzonderlijke tools en strategieën vereisen, wat leidt tot een groeiende complexiteit en frictie.

De integratie tussen Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management heeft als doel deze pijnpunten in enterprise IT-organisaties aan te pakken door de toolsets en “handoffs” tussen traditionele en cloud-native technologieën te stroomlijnen. Red Hat Advanced Cluster Management richt zich op de behoefte aan cloud-native management en monitoring. Wanneer workflows op applicatieniveau of traditionele IT-workflows nodig zijn, fungeert het als een controlepaneel over de Red Hat OpenShift-clusters om de Ansible Automation Platform-mogelijkheden te activeren, zoals de implementatie van systeemupdates, de configuratie van load balancers, het schalen van server resources en meer. Het resultaat is een uniforme workflow om complexe hybride cloudomgevingen te beheren zonder organisaties te dwingen te kiezen tussen hun IT-behoeften in het hier en nu en deze die ze nodig hebben voor een digitale toekomst.

Als onderdeel van de integratie tussen de twee technologieën maakt Red Hat gebruik van het fundament van OpenShifts Kubernetes Operator om de IT-automatisering in hybride cloudomgevingen te verbeteren. Kubernetes Operators maken het eenvoudiger om applicaties op schaal te draaien in OpenShift implementaties, waar die ook bestaan, en met een Resource Operator voor Red Hat Advanced Cluster Management kan de technologie een beroep doen op het Ansible Automation Platform om taken efficiënter uit te voeren buiten de Kubernetes-cluster.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This