Equinix introduceert Equinix Metal

13 oktober 2020

Equinix biedt vanaf vandaag Equinix Metal aan vanuit zijn International Business Exchange (IBX)-datacenters in Amsterdam. Equinix Metal is een volledig geautomatiseerde interconnectiedienst voor bare metal services. Hiermee biedt Equinix organisaties een geautomatiseerde, ‘as-a-service’ implementatiemethode om hun digitale basisinfrastructuur op te bouwen. Daarnaast profiteren klanten van het wereldwijde bereik, onderling verbonden ecosystemen en vertrouwde partners die beschikbaar zijn op Platform Equinix.

Fysieke infrastructuur, op softwaresnelheid

Met deze nieuwe dienst kunnen organisaties de fysieke infrastructuur van hun keuze op softwaresnelheid inzetten via het vertrouwde platform van Equinix. Samen met andere ‘bouwstenen’ voor de digitale infrastructuur in het Equinix-portfolio, hebben klanten nu een breed scala aan fysieke en virtuele implementatiealternatieven om infrastructuur te plaatsen en te verbinden.

Dankzij de integratie met Equinix Cloud Exchange Fabric, dat is omgedoopt tot Equinix Fabric, helpt Equinix Metal organisaties gemakkelijk hybride multicloud architecturen te implementeren en snel toegang te krijgen tot duizenden netwerken, andere organisaties en tot de cloud op het Equinix-platform.

Overname Packet

Voortbouwend op de recente overname van Packet en de bij Equinix ontwikkelde technologieën, breidt de toevoeging van Equinix Metal de mogelijkheden van Equinix uit om meer organisaties te helpen bij hun digitalisering. Equinix Metal combineert de expertise van Packet op het gebied van API-first, hardware automatisering en het inrichten van IT-infrastructuur met het grote bereik van Equinix, interconnectie en de aanwezigheid van waardevolle ecosystemen. Met deze bouwsteen kunnen digitale leiders de gewenste IT-infrastructuur flexibel en met vertrouwen uitrollen en schalen.

Equinix Metal is nu beschikbaar in Equinix IBX-datacenters in vier metro’s (Amsterdam, New York, Silicon Valley en Washington, D.C.) en zal naar verwachting begin 2021 in veertien metro’s wereldwijd beschikbaar zijn.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This