Progress introduceert Fiddler Everywhere

9 oktober 2020

Progress heeft vandaag de introductie aangekondigd van Progress Fiddler Everywhere. Dit is de nieuwste versie van de populaire proxy tool voor het debuggen van websites die door vier miljoen ontwikkelaars en honderdduizenden organisaties wereldwijd wordt gebruikt. Met Fiddler Everywhere beschikken ontwikkelaars niet alleen over alle functies van Fiddler Classic, ze kunnen nu ook API’s van missiekritieke applicaties bouwen, debuggen en onderhouden in Windows-, Mac OS- en Linux-omgevingen.

Fiddler Everywhere is een krachtig en gebruiksvriendelijk instrument waarmee organisaties alle HTTP(S)-verkeer tussen een computer en het internet kunnen vastleggen via elke gewenste webbrowser en op elk apparaat. Dankzij de vele functies, zoals analyse van netwerksessies en foutopsporing bij het produceren en vastleggen van logboeken met webverkeer, kunnen ontwikkelaars problemen met HTTP(S) traceren en oplossen en prestaties evalueren. Ook kunnen ze gemakkelijk externe verzoeken en reacties simuleren zonder de code van de website of de mobiele app te veranderen. 

Deze nieuwe release van Fiddler Everywhere bevat tevens een nieuwe gebruikersinterface die het uitvoeren van ontwikkelingstaken nog eenvoudiger en intuïtiever maakt. Daarnaast biedt Fiddler Everywhere nieuwe mogelijkheden voor samenwerking tussen teams, waardoor het proces van analyseren, communiceren en het vinden van oplossingen veel sneller zal verlopen. Ontwikkelaars kunnen naadloos sessies opslaan, voorzien van commentaar en delen met anderen — zonder de sessies handmatig te hoeven exporteren. Ze kunnen ook hun API-verzamelingen delen met anderen, zodat zij deze kunnen testen en gebruiken. 

Naast Fiddler Everywhere omvat de Fiddler-productlijn de volgende onderdelen:

  • Fiddler Classic — het originele Fiddler webdebugging-instrument voor het inspecteren en aanpassen van dataverkeer in Windows-omgevingen
  • FiddlerCore — een .NET bibliotheek waarmee ontwikkelaars HTTP- en HTTPS-verkeer kunnen vastleggen en wijzigen
  • Fiddler Cap — een ‘lichtgewicht’ instrument voor het vastleggen van webverkeer vanuit eindgebruikers of klantomgevingen
  • Fiddler Jam — een oplossing voor support- en ontwikkelingsteams waarmee problemen van klanten snel, gemakkelijk en veilig kunnen worden opgelost

“Ontwikkelaars moeten steeds meer applicaties en API’s bouwen en er maar voor zorgen dat alles probleemloos werkt,” aldus Loren Jarrett, GM Developer Tools Business bij Progress. “Om dat mogelijk te maken, hebben we flink gesleuteld aan Fiddler — de populairste technologie voor het vastleggen en debuggen van al het HTTP(S)-verkeer dat tussen applicaties en API’s plaatsvindt. Met deze release hebben we Fiddler opgeschaald van een afzonderlijke productiviteitstool naar een ecosysteem van producten die zorgen voor aanzienlijk betere samenwerking tussen teams wat betreft het bouwen, debuggen en onderhouden van al hun applicaties en API’s.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This