WatchGuard breidt portfolio uit

2 oktober 2020

WatchGuard Technologies kondigt grote veranderingen aan in het eigen productaanbod en het partnerprogramma WatchGuardONE. Alle partners, ook de partners die zijn ingestroomd na de overname van Panda Security, hebben vanaf nu toegang tot de volledige suite met producten en diensten van beide bedrijven via het wereldwijde distributienetwerk van WatchGuard. 

De oplossingen van Panda Security zijn nu los verkrijgbaar en via Passport, WatchGuard’s bundel van securitydiensten die gericht zijn op de gebruiker. Door WatchGuard’s Total Security Suite te combineren met Passport kunnen partners de volledige IT-beveiliging van hun klanten verzorgen, van het netwerk tot de endpoints. “Vanaf dag één is het een prioriteit geweest om onze partners deze mogelijkheid tot cross-selling te bieden”, zegt Michelle Welch, senior vice president of marketing bij WatchGuard. “Het vormt de nieuwste mijlpaal in onze missie om dé securityleverancier voor MSP’s te worden. We zijn hiermee een stap dichter bij een Unified Security Platform dat een krachtige, volledig geïntegreerde en eenvoudig te beheren beveiliging van netwerken, endpoints en identiteiten mogelijk maakt.”

De overname van Panda werd in juni 2020 afgerond. WatchGuard introduceerde vervolgens een Panda Security Early Access Program om zijn bestaande partners voor trainings- en evaluatiedoeleinden te voorzien van Panda-oplossingen. Inmiddels maakt meer dan 25 procent van de partners die meedoen aan het WatchGuardONE-partnerprogramma intern gebruik van Adaptive Defense 360 en zijn ze gestart met de integratie in hun eigen portfolio. Met de 6.500 nieuwe partners die Panda Security in 2020 met zich meebracht, groeide het partnerkanaal van WatchGuard naar maar liefst 18.000 partners wereldwijd.

Door de overname groeit ook WatchGuardONE door. Het partnerprogramma is uitgebreid met een specialisatie voor Endpoint Security. Deze specialisatie stelt bestaande partners in staat om snel de expertise op te doen die nodig is om de nieuwe endpoint-oplossingen van WatchGuard te verkopen. Ook partners van Panda Security kunnen een specialisatie behalen in Endpoint Security of een andere productgroep zoals Network Security, Multi-Factor Authentication en Secure Wi-Fi. 
Een partner heeft slechts één specialisatie nodig om de volledige WatchGuardONE-status te behalen, inclusief financiële incentives en sales-, marketing- en technische ondersteuning. WatchGuardONE werkt niet met minimale omzetten en er zijn geen aanpassingen in het productportfolio nodig. Het programma moet zo toegankelijk mogelijk zijn voor nieuwe partners en biedt hen maximale waarde en rendement.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This