Consortium wint contract Europees agentschap voor veiligheid luchtvaart in Duitsland

2 oktober 2020

Het consortium e-Kare, een samenwerking tussen het Europese IT-bedrijf Cegeka en het bedrijf Serco, heeft een raamovereenkomst toegewezen gekregen van het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (European Union Aviation Safety Agency – EASA). EASA heeft voor het consortium e-Kare gekozen na een Europese aanbesteding. Het Europese agentschap zal IT-diensten uitbesteden aan e-Kare. Het gaat om een 4-jarig contract, met een maximale waarde van 28,1 miljoen euro, verdeeld over 2 loten.

e-Kare zal IT-consultancy diensten aanleveren voor de IT-ondersteuning bij EASA. “Dit betekent de ondersteuning van de bestaande IT-infrastructuur, in combinatie met de ontwikkeling én de uitrol van nieuwe IT-diensten”, zegt Jean-Yves Denis, European Institutions Business Unit Manager bij Cegeka. “Met onze kennis en ervaring binnen de Europese instellingen en de luchtvaartsector hebben wij er alle vertrouwen in dat wij vanuit het consortium e-Kare EASA kunnen versterken in de uitwikkeling en uitvoering van hun IT”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. “Voor Cegeka is het binnenhalen van dit contract een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van onze Europese voetafdruk”, zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. ”

EASA, met hoofdzetel in het Duitse Keulen, werd in 2002 gesticht en speelt de hoofdrol in de strategie van de Europese Unie voor een veilige luchtvaart. De missie van EASA is de bevordering van de hoogste standaarden voor de veiligheid van de burgerluchtvaart en de bescherming van het milieu. Het agentschap ontwikkelt wetten en regels voor een veilig luchtvaart op een Europees niveau. 

“Sinds een aantal jaren zet Cegeka volop in om Europese instellingen te ondersteunen op vlak van IT. De samenwerking met EASA betekent een nieuwe stap, waarbij we over de landsgrenzen tussen België en Duitsland heen, samenwerken. Cegeka werkt nu al meer dan 6 jaar voor de Europese instellingen. In die tijd is dat team gegroeid tot een groep die meer dan 140 medewerkers telt”, zegt Jean-Yves Denis. “Om de Europese instellingen nog beter te kunnen ondersteunen, openden we 2 kantoren in Brussel”, besluit Stijn Bijnens.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This