Adobe Liquid Mode optimaliseert PDF-bestanden voor kleine schermen

30 september 2020

Adobe heeft Liquid Mode gelanceerd, een nieuwe functionaliteit waarmee het lezen van PDF-bestanden op mobiele apparaten nog makkelijker wordt. Liquid Mode maakt gebruik van artificial intelligence (AI), aangedreven door Adobe Sensei. Hierdoor herkent de tool de structuur van PDF-bestanden en hervormt tekst, afbeeldingen en tabellen, zodat ze goed worden weergegeven op kleine schermen. Hierdoor wordt het makkelijker om digitale documenten te lezen op smartphones. De onthulling is de eerste stap in een meerjarenplan om het gebruik van digitale documenten door mensen en organisaties fundamenteel te veranderen.

Digitale ervaringen zijn nog nooit zo belangrijk geweest, zowel voor het dagelijkse werk als voor het privéleven. Adobe signaleert de afgelopen periode een stijging in de vraag naar Document Cloud-producten en -services. Zo is het gebruik van Adobe Sign met meer dan 200 procent gestegen en het aantal maandelijkse actieve gebruikers van Acrobat DC is meer dan verdubbeld in 2020. Dit weerspiegelt de groeiende rol die PDF speelt in alle segmenten van de economie. Naar schatting zijn er momenteel zelfs meer dan 2,5 biljoen PDF’s in de virtuele wereld.

Met Liquid Mode wordt het lezen van documenten op mobiele apparaten vereenvoudigd. Tegelijkertijd creëert Liquid Mode een intelligent ontwerp met uitvouwbare secties en een doorzoekbare tekst. Gebruikers kunnen zelfs de lettergrootte en afstand tussen woorden, tekens en regels aanpassen aan hun eigen leesvoorkeuren. Daarnaast zijn ook de tabellen responsive. Vanwege de grote voordelen voor mobiele gebruikers is Liquid Mode als eerste gratis beschikbaar in de Adobe Acrobat Reader mobiele app voor iOS en Android, inclusief Google Play Store-compatibele Chromebooks.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This