TrustBuilder helpt SD Worx bij digitale transformatie

29 september 2020

HR-dienstenleverancier SD Worx duidde TrustBuilder aan als voorkeurspartner voor zijn identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management, kortweg IAM). TrustBuilder Identity Hub, het vlaggenschipproduct van TrustBuilder, zorgt ervoor dat de klanten van SD Worx op een veilige, transparante en gebruikersvriendelijke manier toegang krijgen tot alle toepassingen, informatie en documenten.

SD Worx is een van de Europese koplopers in het digitaliseren van HR-diensten. Processen die vroeger heel sterk op papier gebaseerd waren, zijn vervangen door informatie-uitwisseling via apps die met Application Programming Interfaces (API’s) met elkaar verbonden zijn. Om deze digitale transformatie mogelijk te maken, is er nood aan een stevig fundament voor het beheren van identiteits- en toegangscontrole.

Doordat SD Worx de laatste jaren fel groeide via overnames in binnen- en buitenland beschikt het bedrijf over een uitgebreid aantal applicaties en portaalsites, die elk hun eigen protocollen gebruiken voor identiteits- en toegangsbeheer. Daarom zocht SD Worx naar een oplossing om gebruikers makkelijk toegang te verlenen tot deze verschillende toepassingen en die op de achtergrond kon zorgen voor een vertaling van alle protocollen. En dat is exact wat TrustBuilder Identity Hub doet bij SD Worx: “TrustBuilder neemt een identiteit van één bron en transformeert die naar een ander standaard of bedrijfseigen protocol,” zegt Wim Adam, Web System Engineer bij SD Worx. “Een dergelijke veelzijdigheid is zeldzaam in de IAM-wereld, waar tools vaak maar op één protocol gericht zijn en weinig flexibiliteit bieden om zelf aanpassingen te doen.”

De klanten van SD Worx willen dat hun werknemers naadloos kunnen inloggen op de SD Worx toepassingen, bijvoorbeeld via ‘Single Sign-On’ en ‘Federated Identity Management’. Deze technieken laten toe dat gebruikers zich één keer authenticeren, en daardoor meteen ook toegang krijgen tot alle andere toepassingen waar ze rechten voor hebben, zonder opnieuw gebruikersnamen, paswoorden of andere authenticatiemechanismen te moeten gebruiken.

TrustBuilder Identity Hub regelt de toegang tot ongeveer 300 toepassingen bij SD Worx, niet alleen voor 4.000 SD Worx werknemers maar vooral ook voor meer dan een miljoen gebruikers bij de SD Worx klanten vandaag. Bij SD Worx staan heel wat nieuwe projecten op stapel om de klanten nog meer functionaliteit aan te bieden, en ook daar zal TrustBuilder een centrale rol in spelen. SD Worx is tevreden over de veelzijdigheid van TrustBuilder Identity Hub, maar ook over het implementatiegemak waarvoor de gebruikersvriendelijke grafische gebruikersinterface zorgt. “Met TrustBuilder kunnen we echt aan de toekomst werken,” zegt Serge Van Kampen, Product Owner bij SD Worx. “TrustBuilder luistert goed naar ons en bouwt nieuwe features in zijn product die ons helpen voor te blijven op de markt.” SD Worx zet vooral in op customer experience, en mikt daarom onder meer op paswoordloze toegang, zonder in te boeten op de veiligheid uiteraard.

“Het is een plezier om met een klant als SD Worx te werken,” zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Ze maken gebruik van veel van de functionaliteiten die we bieden. Doordat ze toekomstgericht zijn, stuwen ze ons ook aan om zo vernieuwend mogelijk uit de hoek te komen. Op die manier creëren we een echt partnership. TrustBuilder zorgt ervoor dat de klanten van SD Worx gebruiksgemak en veiligheid kunnen combineren. En dankzij onze ingebouwde connectoren kan de IT-afdeling van SD Worx snel nieuwe toepassingen koppelen.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This