Western Digital introduceert reeks WD Purple video-oplossingen voor AI-ondersteunde bewakingssystemen

25 september 2020

Western Digital kondigt een reeks van WD Purple-opslagoplossingen aan, waaronder een 18 TB HDD voor digitale- en netwerkcamera’s en analyse-apparatuur, en een 1 TB microSD-kaart voor AI-compatibele camera’s. WD Purple drives zijn geoptimaliseerd om beeldverlies en pixelvorming te verminderen, en de algehele videoweergave en streaming voor 24×7 workloads te verbeteren – van opname tot back-up en langdurige opslag. Met de uitbreiding van de WD Purple-lijn zijn klanten in staat om toepassingen te ontwerpen voor verschillende slimme video-workloads.

Toename AI en deep learning

Zowel commerciële als non-profit organisaties versnellen de acceptatie van AI en deep learning om automatisering en betere efficiëntie mogelijk te maken, met als doel bij te dragen aan een veiligere omgeving voor werknemers, klanten en gemeenschappen. Deep learning-algoritmen en de veelvoud aan data gegenereerd door IoT en edge-ecosystemen vereisen een hogere resolutie voor een betere nauwkeurigheid, waardoor de behoefte aan opslagcapaciteit in camera’s en netwerk video camera’s toeneemt. Technologie-onderzoeksbureau Omdia stelt in zijn recente rapport, Video Surveillance & Analytics Intelligence Service, dat het aandeel camera’s met deep learning-algoritmen met een vijfjarig (2019-2024) samengesteld jaarlijks groeipercentage van 67 procent zal toenemen. Voor netwerkcamera’s met deep learning analytics ziet het een groei van 37 procent, video-analyse-apparaten zullen met 43 procent groeien. Uit nieuw onderzoek in opdracht van Western Digital onder Noord-Amerikaanse installateurs van beveiligingssystemen bleek dat 76 procent van hen ziet dat videoanalyse en AI een steeds grotere rol spelen. 

Software voor streaming workloads

De HDD-firmware-optimalisaties en datamanagement-opties van Western Digital spelen een cruciale rol bij de verbetering van systeemmogelijkheden en het beheer van AI-gedreven smart video-oplossingen. De combinatie resulteert in betere prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid en algehele betere operationele efficiëntie en TCO voor klanten. 

Western Digital’s AllFrame-technologie voor WD Purple HDD’s biedt uitgebreide technieken voor caching en streaming beheer, om gegevensverlies te helpen voorkomen en 24×7 videomanagement te ondersteunen. De Western Digital Device Analytics software biedt monitoring en schijfanalyse, waarmee gebruikers risico’s op een schijf kunnen detecteren en instructies geven voor herstel voordat er een probleem optreedt.


  • WD Purple 18 TB HDD– De nieuwe WD Purple 18 TB HDD is ontworpen voor netwerkcamera’s en video-analyse, evenals GPU-compatibele apparaten die zowel realtime als post-analyse toepassingen kunnen leveren. Met 28 procent meer capaciteit dan de vorige generatie, biedt de nieuwe 18 TB HDD ruimte voor het opslaan van video, referentiebeelden en metadata, om ​​effectievere AI te ondersteunen. WD Purple-schijven van 8 TB tot 18 TB zijn voorzien van AllFrame AI-technologie waarmee tot 64 HD-camera’s kunnen opnemen, evenals 32 extra streams voor deep learning-analyses.
  • WD Purple 1 TB microSD-kaart – De WD Purple 1 TB microSD-kaart is ontworpen voor AI-compatibele camera’s, bewakingscamera’s en randapparatuur en dient als primaire of back-up data-opslag. De microSD is gebaseerd op de geavanceerde 96-laags 3D NAND-technologie van Western Digital en levert een combinatie van extreem hoog uithoudingsvermogen en maximaal 500 P/E cycli. De kaart is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 TB, 512 GB, 256 GB, 128 GB, 64 GB en 32 GB. De robuuste, duurzame WD Purple microSD-kaart is weerbestendig, vochtbestendig en bestand tegen temperaturen van -25 tot 85 graden Celsius. In compatibele camera’s is het resterende uithoudingsvermogen te meten, zodat eventueel preventief onderhoud uitgevoerd kan worden. 
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This