Security Academy Program van Fortinet draagt bij aan het dichten van het wereldwijde tekort aan security-professionals

22 september 2020

Fortinet maakt vandaag bekend dat ruim 20 nieuwe universiteiten en non-profitorganisaties in alle delen van de wereld recentelijk zijn toegetreden tot het Security Academy Program van Fortinet. Dit programma biedt studenten, veteranen en gezinsleden van veteranen toegang tot geavanceerde training en certificering op het gebied van cybersecurity. Het hoge aantal nieuwe deelnemers geeft blijk van de opmars van het programma, dat in ruim 80 landen wordt aangeboden via meer dan 300 erkende Security Academies.

Sandra Wheatley, senior vice president Customer Marketing, Threat Intelligence & Influencer Communications bij Fortinet
“Het tekort aan cybervaardigheden is nadelig voor organisaties in alle delen van de wereld en uiteindelijk ook voor de digitale economie. Om deze reden investeren we bij Fortinet volop in training en voorlichting in het kader van onze initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De trainingsprogramma’s van ons NSE Institute zijn daar een goed voorbeeld van. Via deze weg willen we meer loopbaantrajecten op het gebied van cybersecurity in het leven roepen en zorgen voor een pijplijn van beveiligingsprofessionals die zich kenmerkt door diversiteit.

Wereldwijde samenwerkingsverbanden

Een van de manieren waarop Fortinet nieuwe kansen in de digitale economie creëert is door het aangaan van wereldwijde samenwerkingsverbanden in diverse verticale markten. Als medeoprichter en lid van het Centre For Cybersecurity van het World Economic Forum (WEF) en de Cyber Threat Alliance werkt Fortinet samen met wereldwijde leiders zoals Salesforce – ’s werelds grootste speler op het gebied van Customer Relationship Management (CRM) – om het innovatietempo op te voeren en effectieve wereldwijde oplossingen te ontwikkelen voor vraagstukken zoals het tekort aan beveiligingsvaardigheden. 

Het Fortinet Network Security Expert (NSE) Institute werd in 2015 opgericht als een van de initiatieven van Fortinet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het trainingsinstituut maakt het voor iedereen eenvoudiger om een loopbaan op het gebied van cybersecurity te beginnen, ongeacht hun maatschappelijke of onderwijsachtergrond of levenservaring. Het NSE Institute verzorgt het Security Academy Program, Certification Program en Veterans Program. Fortinet blijft het programma-aanbod uitbreiden. Recente mijlpalen waren onder meer: 

  • Het NSE Certification Program heeft wereldwijd meer dan 450.000 certificaten uitgereikt. In 200.000 werd de mijlpaal van 200.000 certificeringen gehaald.
  • In april 2020 stelde Fortinet de volledige catalogus van zelfstudiemogelijkheden voor beveiligingstraining van het NSE Institute gratis open voor het publiek, met inbegrip van video’s van praktijksessies. Deze cursussen beslaan een divers scala aan onderwerpen, variërend van cloud-beveiliging tot secure SD-WAN, en vertegenwoordigen in totaal meer dan 350 uur aan gratis training.
  • Fortinet werd door Military Times opgenomen in de “Best for Vets: Employers”-ranglijst voor het werk dat het in 2020 met zijn Veterans Program verrichte. Dit programma brengt militaire veteranen en hun partners in contact met potentiële werkgevers.

Doorstuderen met het Security Academy Program

De focus van het Security Academy Program ligt op het creëren van een inclusieve pijplijn van beveiligingsprofessionals. Hiertoe werken de programmabeheerders van Fortinet nauw samen met universiteiten en non-profitorganisaties in alle delen van de wereld. Via het Security Academy Program kunnen zij de inhoud van de trainingen van het NSE Institute opnemen in het lesaanbod voor hun studenten.

Non-profitorganisaties die zich op militaire veteranen richten kunnen deelnemen aan het Security Academy Program om hun leden toegang te bieden tot het NSE-trainingsaanbod. Het Veterans Program helpt veteranen helpt om ervaring op te doen die relevant is voor een loopbaan in cybersecurity.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This