Progress Telerik verbetert ondersteuning van Blazor en .NET

22 september 2020

Progress heeft vandaag de R3 2020 release aangekondigd van hun productlijn met geavanceerde tools voor ontwikkelaars, waaronder Progress Telerik en Progress Kendo UI. Met deze release biedt Progress nu meer dan 50 native onderdelen aan voor Progress Telerik UI voor Blazor, alsmede lang verwachte nieuwe Grid-functies en Blazor-integratie voor alle door het bedrijf geleverde tools. Bovendien is Progress het eerste bedrijf dat ondersteuning biedt voor Microsofts nieuwste preview van .NET 5.

Progress Telerik UI voor Blazor

Progress Telerik UI voor Blazor is de eerste reeks native ontwikkelingstools die Microsoft Blazor ondersteunen en ontwikkelaars een heleboel tijd en moeite besparen om nieuwe apps draaiende te krijgen met Blazor. Met deze release is Telerik UI voor Blazor nu uitgerust met meer dan 50 gebruiksklare native onderdelen om hoogwaardige, moderne en veelzijdige webapplicaties te bouwen. Het is een uitgelezen verzameling van de populairste onderdelen uit de Telerik-reeks, waaronder Editor, Tile Layout, Tree List, Loader, Context Menu, Switch, Button Group, Toggle Button en drie Charts voor de financiële sector (Stock, Candlestick, OHLC).

Telerik UI voor Blazor bevat ook diverse nieuwe Grid-functies zoals Column Menu, Custom Filtering, Multi-column Sorting, Search Box, Footer Template voor Aggregates, weergave van meerder nieuwe events voor Expand/Collapse, ContextMenu, groeperen in OnRead, uitgebreide Grid-bindingsopties met ondersteuning voor DataTable en dynamische ExpandoObject, en nog veel meer. Daarnaast maakt Progress integratie van Blazor mogelijk in de hele Telerik-productreeks – Telerik JustMock, Telerik Test Studio Dev Edition, Telerik Reporting en Telerik UI voor Xamarin.

“Blazor is een ongelooflijk spannende technologie voor .NET-ontwikkelaars en met deze release bieden we een geweldig pakket om Blazor-apps te bouwen,” zegt Loren Jarrett, General Manager, Developer Tools bij Progress. “Het is onze missie om .NET- en JavaScript-ontwikkelaars de mogelijkheid te bieden de meest recente innovaties voor web-, desktop- en mobielontwikkeling te benutten. En dat is precies wat Telerik en Kendo UI R3 2020 doen.”

Ondersteuning voor nieuwste .NET 5 Preview

Progress zorgt er altijd voor dat Telerik-ontwikkelingstools ‘zero-day’ ondersteuning bieden voor alle nieuwe functies en onderdelen van .NET. Progress heeft een traditie voortgezet en vandaag aangekondigd dat Telerik UI voor ASP.NET Core, Telerik UI voor WPF en Telerik UI voor WinForms ondersteuning bieden voor de nieuwste preview van .NET 5, een fusie van .NET Framework en .NET Core die bedoeld is om het .NET platform uniformer te maken. Microsoft zal volgens hun planning .NET 5 uitbrengen in november 2020.

Naast Telerik UI voor Blazor en ondersteuning voor de nieuwste .NET 5 Preview heeft Progress ook andere verbeteringen en nieuwe onderdelen uitgebracht voor .NET voor web-, mobiel- en desktop-ontwikkeling op alle frameworks, waaronder:

 • Telerik UI voor ASP.NET Core en Telerik UI for ASP.NET MVC: nieuwe Wizard, Image Editor, Loader, App Bar, Pager en Text Area onderdelen, verbeteringen in Gantt, Grid, Scheduler, Spreadsheet, TreeList en Numeric TextBox . Daarnaast zorgen Visual Studio extensies & installers ervoor dat ontwikkelaars ASP.NET Core-projecten kunnen converteren naar Telerik UI voor ASP.NET Core-projecten.
 • Telerik UI voor ASP.NET AJAX: nieuw Card-onderdeel en Chart-verbeteringen, evenals nieuwe en verbeterde documentatie en demo’s met snellere laadtijden en een betere ervaring.
 • Telerik UI voor WPF: nieuwe AutoSuggestBox, Slider, TimeSpanPicker en WordsProcessing-functies, evenals uitgebreidere Dock-besturingselementen en een nieuw Office 2019-thema.
 • Telerik UI voor WinForms: nieuw TaskDialog-besturingselement en ondersteuning voor Vector-afbeeldingsthema’s.
 • Telerik UI voor WinUI: nieuwe Chart-, Gauges- en BulletGraph-onderdelen.
 • Telerik UI voor Xamarin: nieuwe Combobox- en RichTextBox-onderdelen, plus Blazor Bindings-ondersteuning voor AutoCompleteView en DataGrid-besturingselementen.
 • Telerik Reporting en Telerik Report Server: speciale wizards voor nieuwe WebService-, JSON- en CSV-gegevensbronnen voor Web Reporter Designer, Web Report Designer integratie met Visual Studio, annulering van rapportpreview en ondersteuning voor SVG-afbeeldingen.
 • Telerik JustMock: ondersteuning voor Code Coverage in JustMock Azure Pipeline Task voor .NET Core, plus ondersteuning voor Multiple Instance van Visual Studio voor de DebugWindow-functionaliteit.
 • Telerik Test Studio Dev Edition: nieuwe OCR-functies (Object Character Recognition), handmatig vernieuwen van DOM en automatisch vernieuwen van pauzeren/hervatten in de Recorder. Daarnaast is er exclusieve Blazor-ondersteuning via unieke gebruiksklare vertalers, zodat de populairste Telerik UI voor Blazor-onderdelen eenvoudig automatisch getest kunnen worden. 

Progress Kendo UI

Voor ontwikkelaars die werken met Angular, React, jQuery en Vue heeft Progress eveneens een reeks nieuwe en bijgewerkte onderdelen uitgebracht die nieuwe besturingselementen en ondersteuning bieden voor Angular 10 en Vue 3.0:

 • Kendo UI voor Angular: nieuwe AppBar-, ListView- en Range Slider-onderdelen, plus officiële ondersteuning voor Angular 10 in het hele pakket.
 • KendoReact: acht nieuwe onderdelen, waaronder de veelgevraagde Gantt-chart die alles biedt wat ontwikkelaars nodig hebben om een gebruikersinterface-onderdeel toe te voegen aan goed werkende en overzichtelijke projectplanningen.
 • Kendo UI voor jQuery: nieuwe Image Editor-, Wizard- en Loader-onderdelen, alsmede diverse verbeteringen in de hele jQuery-bibliotheek.
 • Kendo UI voor Vue: nieuwe native UI-onderdelen voor Vue — ComboBox, AutoComplete, en MaskedTextBox-onderdelen – en volledige ondersteuning voor de nieuwste Vue 3.0 vrijgavekandidaat in alle Kendo UI-onderdelen.

De R3 2020 release is nu beschikbaar.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This