Kris Van Opstaele wordt Chief Operating Officer bij TrustBuilder

18 september 2020

TrustBuilder Corporation, een leider in IT-beveiligingsoplossingen voor Identity & Access Management, heeft Kris Van Opstaele (44) aangetrokken als Chief Operating Officer. Kris Van Opstaele is al meer dan 20 jaar actief in de IT-sector en zal van uit die ervaring bijdragen aan de groei en professionalisering van TrustBuilder.

TrustBuilder is een Belgisch groeibedrijf dat met zijn product TrustBuilder Identity Hub één van de trendsetters is in Identity & Access Management (IAM). TrustBuilder zorgt ervoor dat bedrijven strikte beveiliging kunnen combineren met een goede gebruikerservaring. Tot de klanten van TrustBuilder behoren onder meer banken (Argenta, ING), verzekeringsmaatschappijen (Allianz, DKV), dienstenbedrijven (SD Worx), organisaties en overheden (NMBS, FedNot, Vlaamse Overheid).

Kris Van Opstaele startte zijn carrière als securityconsultant bij Deloitte en Porthus, en was in 2007 medeoprichter van Centix, een IT-dienstenbedrijf dat op basis van Citrix- en VMware-technologie centraal beveiligde werkplekken aanbood. Toen Centix in 2015 overgenomen werd door Econocom, leidde hij daar als Business Unit manager de afdeling Secure Workplace & Cloud productivity. De afgelopen drie jaar bouwde hij een carrière uit als interimmanager. Als COO wordt Kris Van Opstaele bij TrustBuilder verantwoordelijk voor alle services (zowel professional service als managed services) en voor het HR-beleid. 

“De trend naar digitalisering gaat almaar sneller, en Corona gaf dit nog een extra stimulans”, zegt Kris Van Opstaele. “De nood aan Identity & Access Management wordt daardoor alleen maar urgenter voor bedrijven. De oplossingen en diensten van TrustBuilder, waarbij we klanten ontzorgen van hun IAM-uitdagingen, vormen voor bedrijven een echte enabler en zelfs accelerator voor de digitalisering van hun businessmodel. Bij TrustBuilder zal ik al mijn ervaring – waarin diensten altijd centraal stonden – aanwenden om onze professional en managed services verder uit te bouwen.”

“Kris combineert diepe technische kennis met entrepreneurship en een uitgesproken klantenfocus. Dat zijn kwaliteiten die bij een groeibedrijf als TrustBuilder goed van pas komen,” zegt Frank Hamerlinck, CEO van TrustBuilder. “Identity & Access Management is niet langer een louter technische aangelegenheid, maar een katalysator voor groei, bijvoorbeeld bij banken die ecosystemen uitbouwen met financiële en niet-financiële diensten. Die ecosystemen moeten optimaal beveiligd zijn, maar de complexiteit van die beveiliging mag geen afbreuk doen aan de gebruikservaring van de klant.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This