Belgische start-up InviteDesk haalt half miljoen euro op

11 september 2020

Het in april 2018 opgerichte InviteDesk, dat eventmarketingsoftware ontwikkelt, heeft zijn kapitaal met ruim een half miljoen euro verhoogd. Met InviteDesk verhogen bedrijven hun return on investment (ROI) van eventmarketing door ervoor te zorgen dat de juiste klanten en prospecten aanwezig zijn op hun evenementen.

Ondanks de coronacrisis en haar impact op evenementen zet InviteDesk zijn investeringen verder. InviteDesk kende een succesvolle start in België en wil helemaal klaar staan voor snelle expansie zodra bedrijven hun evenementen terug opvoeren. “Stil zitten is nu geen optie, je moet slim omgaan met je investeringen. Sommige vragen tijd alvorens ze resultaat opleveren, maar alle investeringen uitstellen is je groei uitstellen”, zegt Jan Heiremans, medeoprichter van InviteDesk.

Het bedrijf wil z’n inkomsten op vier jaar tijd vertienvoudigen tot een recurrente omzet van meer dan twee miljoen euro eind 2023. Nu telt de firma zeven medewerkers. Eind 2024 moeten dat er vijftien zijn. InviteDesk gaat de helft van het bijkomende kapitaal investeren in de uitbouw van zijn software voor zowel digitale evenementen als live-evenementen. De andere helft gaat naar investeringen in inbound marketing en verkoop om internationaal te groeien.

Klanten

Het softwarebedrijf heeft intussen ruim vijftig klanten, waaronder ABN AMRO, Bank J.Van Breda & C°, Nagelmackers, kantoormeubilairleverancier Ahrend, advocatenkantoren Claeys & Engels en Monard Law, bouwmaterialenleverancier Deschacht, DHL, sponsor van de Rode Duivels GLS, Hansgrohe, ISS, Renault, Randstad, Select, Van Marcke en Cebeo.

Aan het hoofd van InviteDesk staan Jan Heiremans en Mark Van der kinderen, die voordien vele jaren bij StepStone actief waren in directiefuncties in België en andere landen. Ook Matthias Goossens, met internationale commerciële ervaring bij Adecco Group, was erbij als partner van het eerste uur. “Het is vanuit onze toenmalige ervaring met de organisatie van evenementen dat het idee voor InviteDesk gegroeid is”, zegt medeoprichter Mark Van der kinderen.

“Evenementen nemen een belangrijke hap uit het marketingbudget van B2B-bedrijven”, stelt hij. “Je kent de kosten maar de opbrengst is niet altijd eenduidig en vaak zie je dezelfde mensen op je evenementen of erger, ‘no-shows’. De juiste mensen op je evenement krijgen is cruciaal om je investering beter te doen renderen. Dat doe je door een goede communicatie naar je klanten, marketeers en verkopers te laten samenwerken vanaf het uitnodigingsproces en op elk moment over data te beschikken. Met onze software kan dat op een efficiënte manier. Bedrijven moeten maar de helft van de tijd besteden die ze anders moeten uittrekken en de opkomst is beter, zowel in kwaliteit als aantallen. Zeker nu de events tijdelijk kleinschaliger zijn door covid-19, is de event-ROI en dus de kwaliteit van de gasten belangrijker dan ooit. De communicatiemogelijkheden met gasten en het beschikken over de data van aanwezigen is nu ook mooi meegenomen.”

Unieke software

“Onze software is uniek in de wereld en speelt in op het bouwen van persoonlijke relaties. Bedrijven gebruiken tijdens de coronacrisis webinars om in contact te blijven met hun klanten, maar webinars missen de ‘wandelgangen’ waar de klantenrelaties gebouwd worden. Ook daar bouwen we aan een oplossing”, zegt Jan Heiremans.

“Bepalen wie je uitnodigt, het uitnodigingsproces en alle verdere stappen tot en met een inzicht in het rendement van de investering: daarvoor gebruiken klanten onze software”, verklaart hij. “De jaarlijkse kostprijs bedraagt doorgaans tussen de 2.500 en 30.000 euro. Het bedrag hangt af van het aantal evenementen en het aantal mensen in marketing en verkoop die met de software werken. Per gast op een evenement komt de kostprijs op minder dan 1 euro. Minder dan een postzegel.”

“We willen ook uitbreiden naar het buitenland”, zegt Matthias Goossens. “Nu zijn we vooral actief in België, maar we willen in de buurlanden klanten voor onze software winnen. De software bestaat al in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. We kijken ook naar andere landen omdat we vrij eenvoudig talen kunnen toevoegen in onze software. Die is ook voorzien op de verschillende tijdszones. InviteDesk biedt heel wat praktische oplossingen zoals het versturen van pdf-tickets die je kan opladen met één klik. Verder integreert InviteDesk met CRM-software zoals Microsoft Dynamics en Salesforce, en marketingautomatisering zoals HubSpot of Marketo.”

Smart capital

Het gros van het extra kapitaal komt van de oprichters Jan Heiremans, Mark Van der kinderen en Matthias Goossens, plus van anderen die al aandeelhouder waren, zoals Jo Goossens en Wouter Vandeberg van corporate finance-specialist SDM-Valorum, en van Philip Maeyaert, voormalig partner bij Deloitte.

“Ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds business angels die vertrouwen tonen in start-ups met een sterk groeipotentieel”, zegt Jan Heiremans. “Via BAN Vlaanderen trokken we Anthony Brenninkmeijer aan, dus niet alleen kapitaal maar ook kennis en ervaring. Met hem als aandeelhouder en lid van onze raad van bestuur willen we de volgende stappen in de groei van InviteDesk zetten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This