LIVIA Group neemt groot deel bedrijfsonderdeel Professional Solutions van IRIS Group over

7 september 2020

De LIVIA Group heeft een groot deel van het bedrijfsonderdeel Professional Solutions van I.R.I.S. Group SA overgenomen, een onderneming van Canon die bestaat uit Hybrid Technology Solutions, International Organizations, Managed Services en Staffing and Sourcing. De voormalige bedrijven van I.R.I.S. blijven opereren onder het merk WESTPOLE (d.w.z. WESTPOLE Belgium, WESTPOLE ONDIT, WESTPOLE Luxembourg en WTP Italy). 

Samen met WESTPOLE S.p.A., een Italiaanse onderneming met meer dan 40 jaar ervaring in IT en gespecialiseerd in Managed Services, Business Process Management, Cloud Computing en oplossingen voor Cyber Security, zijn de bedrijven die opereren onder het merk WESTPOLE leidend op het gebied van Cloud Computing en Business Automation. Daarnaast beheren de bedrijven van de WESTPOLE group de strategische informatiesystemen van zowel overheidsinstellingen in België, Luxemburg en Italië, als van de Europese Unie. De groep heeft 600 werknemers in dienst, verdeeld over 8 kantoren in Europa, en zal een omzet realiseren van bijna 100 miljoen euro. 

Bart Donné, General Manager WESTPOLE Belux

“Momenteel verkeren we in uitdagende marktomstandigheden. ICT-bedrijven moeten groeien terwijl ze te maken hebben met onophoudelijke technische vooruitgang. Tegelijkertijd moeten ze herstellen van recente uitdagingen. Ondanks deze hindernissen kunnen we onze bedrijfsactiviteiten uitbreiden door de vorming van een pan-Europese groep op het gebied van informatietechnologie”, verklaart Prof. Dr. Dr. Peter Löw, oprichter en eigenaar van de LIVIA Group. “Door voort te bouwen op de waardevolle ervaring van WESTPOLE zal de WESTPOLE group zijn klanten substantieel kunnen ondersteunen bij de innovatie en versnelling van hun groei op een pan-Europees niveau”.

De WESTPOLE group zal geleid worden door Massimo Moggi, de manager die al verantwoordelijk is voor WESTPOLE S.p.A., en die kan bogen op een langdurige ervaring in het leiden van ICT-bedrijven in Europa en de Verenigde Staten. In het bijzonder heeft hij in 2018 met succes WESTPOLE S.p.A. in Italië afgesplitst van de Hitachi group en de onderneming opnieuw gelanceerd.

“WESTPOLE heeft er altijd naar gestreefd een waardevolle partner te zijn in de innovatie van overheidsinstellingen en particuliere ondernemingen, dankzij een betrouwbare combinatie van mensen, oplossingen en deskundigheid”, zegt Massimo Moggi, president-directeur van WESTPOLE. “Daarom zijn we erg blij met deze groei. Dankzij deze groei kunnen we onszelf op een internationale schaal presenteren aan de wereld van cloudservices, met de intentie oplossingen te creëren die het concurrentievermogen van bedrijven in heel Europa ondersteunen. Vooral in deze tijd zijn we er nog sterker van overtuigd dat digitale transformatie cruciaal is om het herstel van de wereldwijde economie te versnellen”.

“Ik ben erg enthousiast over deze stap voorwaarts voor de voormalige ondernemingen van I.R.I.S. Dit is een unieke situatie van vergelijkbaarheid met, en tegelijkertijd van complementariteit aan een andere onderneming, wat de mogelijkheid biedt een pan-Europese speler te creëren en te zorgen dat de bedrijven van de WESTPOLE group fungeren als een ontwikkelingsplatform voor WESTPOLE in andere Europese landen” voegt Bart Donné, General Manager van WESTPOLE België en Luxemburg, toe.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This