OnLogic introduceert rugged industriële computers

1 september 2020

OnLogic, een Europese fabrikant van industriële- en IoT- computerhardware, heeft een rugged industriële computer line-up, de Karbon-serie, geïntroduceerd op de Europese markt. De Karbon-serie is schok- & trillingsbestendig, heeft een ruim temperatuurbereik, hoge configureerbaarheid en aanpasbare I/O-opties. De OnLogic Karbon-serie bevat de small form factor Karbon 300 en de Karbon 700 met GPU-mogelijkheden.

Michael Kleiner, VP van engineering bij OnLogic, is de Duitse engineer die de ontwikkeling van deze nieuwe systemen leidde. “De Karbon-serie is gecreëerd door de grenzen te verleggen van een standaard rugged computer”, zegt Kleiner. “Onze systemen zijn ontworpen om zelfs de meest complexe uitdagingen van gebruikers op te lossen door een modulair platform te creëren dat flexibiliteit en veelzijdigheid garandeert zonder betrouwbaarheid in te leveren of de aanschafkosten te verhogen.”

De Karbon-serie is ontworpen om te presteren, daar waar andere computers falen. Doordat elk IoT-project volledig uniek is, zijn de Karbon-systemen in hoge mate configureerbaar. Karbon brengt niet alleen rugged industriële computers in een functie rijke form factor, maar ook op lokaal niveau in Europa. De Karbon-serie wordt gebouwd en verzonden vanuit Nederland, waardoor een snelle levering en montage binnen de Europese markt is gegarandeerd.

Ontworpen voor de Europese markt

Europa staat bekend om zijn technologie leiders en vereist daarom hoogwaardige en uiterst betrouwbare oplossingen met hoge prestaties, en dat is precies wat de Karbon-serie biedt. Europese fabrieken, machinebouwers, spoor- en openbaar vervoer, zelfrijdende voertuigen en kunstmatige-intelligentie toepassingen hebben steeds vaker krachtige computeroplossingen nodig om hun nieuwste innovaties aan te drijven. Er zijn al Europese bedrijven met projecten waarbij Karbon wordt gebruikt voor toepassingen in voertuigen, automatisering en gegevensverwerking.

Compacte prestaties

De Karbon 300 is gebouwd om 50G impact krachten en 500Hz trillingen te weerstaan en biedt rugged industriële computers in een compacte form factor. Hij profiteert niet alleen van een breed temperatuurbereik van -25°C ~ 70°C, hij biedt ook modulaire aanpassingsopties waarmee gebruikers rugged industriële IoT-projecten nog verder kunnen ontwikkelen. Met een hoogte van 5,6 centimeter is het systeem overal te plaatsen waar het nodig is.

Uitbreidbare mogelijkheden

Voor situaties waarin meer vermogen nodig is in een rugged industriële form factor, heeft de Karbon 700 dezelfde core-mogelijkheden als de Karbon 300, maar voegt hier meer functies en krachtigere processors aan toe, tot aan de Intel i7 en Intel Xeon CPU’s. De Karbon 700-SE heeft ruimte voor I/O-uitbreiding en biedt een PCIe-slot om mini ITX GPU’s toe te voegen. Als er nog meer vermogen nodig is, kan de Karbon 700-X2 worden geconfigureerd met full-height GPU’s. Extra opties zijn onder andere AI-accelerators en PoE.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This