NTT Ltd. Belgium wint nieuw UC en managed services contract met Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen ter waarde van 3,5 miljoen euro

1 september 2020

IT-integrator NTT Ltd. Belgium kondigt vandaag een nieuw UC- en servicecontract aan met de Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Het raamcontract van zowat 3,5 miljoen euro bevestigt de positie van NTT Ltd. Belgium als Belgisch marktleider in Unified Communications, Collaboration en managed services.

De voorbije 4 jaar is de organisationele transformatie van de ziekenfondsen in een hogere versnelling geraakt. De Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen groepeert 4 apolitieke en dynamische ziekenfondsen. Met meer dan 2 miljoen leden zijn ze de derde grootste verzekeringsinstelling van België.  De Onafhankelijke Ziekenfondsen zetten in op innovatie en digitalisaring, zowel in hun dienstverlening als intern. Zo werken hun medewerkers volgens het principe van het Nieuwe Werken, waarbij flexwerken en paperless office standaard zijn.

De Onafhankelijke Ziekenfondsen willen er te allen tijde over waken dat de kwaliteit van hun diensten hoog blijft. Maar fysieke aanwezigheid is daarvoor niet noodzakelijk. Digitale agentschappen, opgesteld uit een digitaal platform, bieden verschillende taken, zijn bereikbaar over alle digitale kanalen heen en garanderen dat de leden de basistransacties elektronisch kunnen uitvoeren, zoals een dossier raadplegen, zich identificeren, een document ondertekenen, informatie verstrekken, enz. Kortom, het is niet langer nodig om fysiek in een agentschap van de Onafhankelijke Mutualiteiten langs te gaan om van een goede dienstverlening te genieten. En wie toch vragen heeft, wordt geholpen dankzij een uitgewerkte call center-strategie. 

Skype for Business, Luware en Genesys

Het vorige UC contract met NTT Ltd. liep eind 2019 af, en omvatte het migreren van de 4.700 gebruikers van de vroegere Alcatel omgeving naar Skype for Business. Daarnaast gebruiken 490 call center-agents van de Onafhankelijke Ziekenfondsen de Luware of Genesys contactcentersoftware ter ondersteuning van de klanttevredenheid. Op korte termijn worden nog beide systemen behouden en ondersteund.

Het nieuwe raamcontract met een termijn van 4+1+1+1 jaar gaat nog enkele stappen verder. De volledige verantwoordelijkheid voor de operationele beschikbaarheid van 99,95% voor deze platformen komt nu bij NTT Ltd. te liggen. Zo bestaat de Service Level Agreement vandaag uit onder meer: 24/7 monitoring van de verschillende applicaties en platformen, een second line service desk die ook voortdurend bereikbaar is, een ticketing systeem, een snellere kick-off tijd, en een eigen Service Delivery Manager bij NTT Ltd.. Die krijgt de verantwoordelijkheid over de rapportering, de technische escalatie en optimalisatie van het systeem. Deze diensten worden als modules van de standaard UCaaS (Unified Communications as a Service) en MCS (Managed Communication Services) door NTT Ltd. in de markt gezet.

Net omdat vernieuwing zo belangrijk is voor de Onafhankelijke Ziekenfondsen bevat de samenwerking ook een groot luik innovatie, zodat deze platformen te allen tijde mee evolueren met de technologische ontwikkelingen van het moment, zoals bijvoorbeeld een migratie naar Microsoft Teams. 

Pierre Halin is Network, UC and Security Manager bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen: “Er bestaan maar weinig bedrijven in België met de expertise van NTT Ltd. Belgium, die dan ook nog eens een service van dit niveau kunnen bieden. Wat misschien nog belangrijker is: dit contract met NTT Ltd. biedt ons de ruimte voor voortdurende innovatie en voor het betrekken van derde partijen. De concurrentie laat zoiets niet altijd toe door te werken met erg gesloten contracten.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This