iText stelt Gary Fry aan als nieuwe Chief Executive Officer

27 augustus 2020

iText Group, een internationaal PDF-technologiebedrijf, kondigt vandaag aan dat het Gary Fry heeft aangesteld als nieuwe CEO. Fry, die eerder Managing Director bij Adobe Benelux en CEO bij Global Graphics was, zal iText door een nieuwe groeifase leiden. Hij volgt Yeonsu Kim op die CEO was van 2018 tot 2020 en de basis heeft gelegd voor de huidige groei en groeikansen van het bedrijf. 

iText zocht naar een nieuwe CEO om zijn waarde in de technologiemarkt voor bedrijven te vergroten, daarbij voortbouwend op zijn sterke reputatie als toonaangevend opensourceleverancier van PDF libraries. Gary Fry’s ervaring in het naar een hoger niveau tillen van bedrijven op het vlak van documenttechnologie door innovatie en het versnellen van omzetgroei, waren doorslaggevend in zijn benoeming. 

Gary Fry, CEO van iText
Gary Fry, CEO van iText

Vooraleer Gary Fry  bij iText aan de slag ging, bekleedde hij bij verschillende softwarebedrijven wereldwijd belangrijke leidinggevende functies. Zo was hij meer dan tien jaar CEO van Global Graphics waar hij het bedrijf door een belangrijke periode van groei leidde, zowel organisch als via strategische overnames. Voor Global Graphics had hij ook verschillende leidinggevende rollen bij Adobe, van Sales Director UK tot Managing Director Enterprise Europe en Managing Director voor de Benelux. 

“iText is een toonaangevend merk in zijn branche. Het is dan ook een ware eer dat ik dit buitengewone en talentvolle team mag leiden. Samen werken we verder aan de groei voor iText door een klantgerichte service te blijven leveren en aanzienlijke waarde te creëren voor onze aandeelhouders”, aldus Gary Fry. “Ik ben opgetogen dat ik aan het roer mag staan op dit kantelpunt in de groei van iText. Met onze nieuwe strategie om ons waardeaanbod uit te breiden, staan we op het punt om met het bedrijf een nieuwe fase aan te vatten. De toenemende nood aan digitale versnelling in de huidige omstandigheden zal ons helpen om onze leidende positie in de markt van de digitale communicatie te vergroten.”

SungMin Park, voorzitter van de raad van bestuur van iText, zei: “Na een nauwgezette en grondige zoektocht zijn we blij dat we iemand van het kaliber van Gary, met zijn ervaring en bekwaamheid, hebben kunnen aanstellen. Met meer dan twintig jaar ervaring in het leiden van snelgroeiende bedrijven bij grote technologieleveranciers zoals Adobe en Global Graphics heeft Gary de kennis, het zakelijk inzicht en de vaardigheden die ervoor zullen zorgen dat iText het goed doet.”

Gary volgt Yeonsu Kim op, die de functie van CEO bekleedde sinds 2018. Kim blijft zetelen in de raad van bestuur van iText.

“In naam van de raad van bestuur wil ik Yeonsu van harte danken voor haar toewijding in de ontwikkeling van het merk iText, de uitbreiding van de wereldwijde voetafdruk van het bedrijf en het benutten van onze cultuur en ons talent van wereldniveau om resultaten te behalen”, gaat Sungmin Park verder. “We zijn dankbaar dat ze het pad heeft geëffend en een geweldig bedrijf heeft uitgebouwd waar Gary en het team verder op kunnen bouwen.”

“Het was voor mij een absoluut voorrecht om CEO van het getalenteerde en enthousiaste iText-team te mogen zijn en de basis te leggen voor de toekomst via onze diversificatiestrategie. Samen hebben we de kwaliteitsstandaard voor onze klanten steeds hoog gelegd en bijgedragen aan de sterke groei van het bedrijf”, zei Yeonsu Kim, voormalig CEO van iText. “Het is mij een waar genoegen dat ik vandaag de fakkel mag doorgeven aan een ervaren leidinggevende als Gary om onze inspanningen voort te zetten en ons te helpen de volgende fase van exponentiële groei te bereiken.” 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This