GitLab breidt wereldwijd partner-netwerk uit met 175 nieuwe partners om klanten een naadloze DevOps-ervaring te bieden

27 augustus 2020

GitLab, het DevOps platform voor het beheer van het volledige DevOps-proces, maakt bekend dat het zijn wereldwijde partnernetwerk heeft uitgebreid met ruim 175 nieuwe partners. Deze partners voegen diensten en mogelijkheden toe door middel van technologische integraties en voegen daardoor extra meerwaarde toe aan GitLab’s platform. Uit een recent DevSecOps onderzoek door GitLab onder ruim 3.650 DevOps-professionals komt duidelijk naar voren dat bedrijven en gebruikers zich in verschillende stadia van hun digitale transformatie en DevOps-traject bevinden. Ruim een kwart van alle bedrijven bevindt zich in de ‘sweet spot’ van drie tot vijf jaar praktijkervaring met DevOps. Nog eens 37% heeft tussen een en drie jaar ervaring.

Het GitLab Partner Program helpt organisaties in elk stadium van hun DevOps-traject op holistische wijze met het oplossen van problemen en creëren van toegevoegde waarde. Tijdens de eerste stap in dit traject doet GitLab een beroep op zijn hechte banden met partners voor integraties met cloud providers en platformaanbieders. Klanten kunnen op die manier een cloud-neutrale aanpak hanteren en applicaties in elke gewenste cloud-omgeving implementeren om in hun behoeften te voorzien. Tijdens de tweede stap in het traject ligt de focus op het integreren van de bestaande standalone tools van klanten met GitLab. Klanten kunnen vervolgens een beroep doen op het GitLab’s uitgebreide ecosysteem van integratiepartners. In het laatste deel van het traject worden oplossingen geleverd voor wijzigingen rond processen, rollen en mensen. Op dat punt vervullen de partners van GitLab een sleutelrol. Zij zetten kun expertise en diensten rond cloud providers, platformaanbieders en technologische integraties in om klanten te helpen om op succesvolle wijze integraal invulling te geven aan de DevOps-cyclus.

Nieuwe strategische partnerrelaties en technologische integraties zijn onder meer:

 • Technologiepartners: Dit betreft cloud- en platform-providers en leveranciers van aanvullende oplossingen. Deze technologiepartners vervullen een cruciale rol bij het uitbreiden van de oplossingen en mogelijkheden van GitLab’s klanten door middel van integraties met cloud-platforms, Kubernetes en legacy DevOps-oplossingen.
  • Checkmarx– Checkmarx maakt gebruik van CxSAST en CxSCA voor de rechtstreekse integratie van statische en open source beveiligingsscans met de continuous integration/continuous delivery (CI-/CD)-pijplijn van GitLab. Dit stroomlijnt de workflows van developers en stelt hen in staat om op grotere schaal veiliger software af te leveren.
  • Figma – Deze integratie biedt gebruikers van Figma de mogelijkheid om elk gewenst ontwerp naar GitLab te verplaatsen. Op die manier kunnen ze hun werk in een vroegtijdig stadium in de DevOps-levenscyclus opnemen. Deze integratie breidt de mogelijkheden van GitLab voor ontwerpbeheer uit, zodat het oplossen van problemen in het ontwerpstadium er een stuk eenvoudiger op wordt.
  • OverOps– De code quality gates van OverOps kunnen met GitLab CI worden geïntegreerd om kritieke problemen te verhelpen voordat applicaties in productie worden genomen. De ondersteuning van OverOps voor git blame maakt het mogelijk om diepgaande informatie over elke fout in code toe te wijzen aan de developer die verantwoordelijk voor de programmatuur is, zodat die fouten snel kan verhelpen.
  • Pulumi– De integratie van Pulumi met GitLab CI/CD maakt het eenvoudig om infrastructuur-stacks aan te maken, beoordelen en beheren op basis van commits naar specifieke vertakkingen van Git. Gebruikers kunnen op die manier met een simpele druk op een knop nieuwe infrastructuurcomponenten toevoegen.
  • Red Hat– Het Red Hat OpenShift Container Platform en GitLab bieden organisaties in de publieke en private sector de mogelijkheid om op consistente wijze schaalbare Kubernetes-applicaties te ontwikkelen en die te hosten in elke omgeving, met inbegrip van publieke, private en hybride cloud-omgevingen.
  • ServiceNowServiceNow® DevOps legt informatie vast tijdens het inchecken van code en alle stadia van de GitLab CI/CD-pijplijn, van het ontwerp tot de testfase. Deze integratie biedt verbeterd inzicht in alles wat er gedurende de levenscyclus gebeurt. Deze informatie kan worden gebruikt als input voor het automatiseren van het wijzigingsproces en worden toegevoegd aan dashboards in ServiceNow.
  • StackHawk – StackHawk maakt het eenvoudig voor developers om kwetsbaarheden in de beveiliging op te sporen, op prioriteit in te delen en te verhelpen. De integratie van StackHawk met GitLab maakt het makkelijker om het testen van de beveiliging van applicaties te automatiseren.
  • VMware Tanzu – VMware Tanzu en GitLab bieden mogelijkheden en diensten voor het moderniseren van applicaties en infrastructuren op basis van één gemeenschappelijk doel: het voortdurend afleveren van betere software voor productieomgevingen.
 • Open Partners en Select Partners: Open Partners zijn doorgaans resellers, integrators en partners die zich bezighouden met verkoop en dienstverlening. Select Partners stellen zich ten doel om klanten te voorzien van hoogwaardige DevOps-expertise en -diensten die de acceptatie en het gebruik van GitLab bevorderen. Select Partners ontwikkelen hun eigen GitLab Practice voor het aanbieden van advies en professionele diensten. 
  • Avisi – Avisi helpt organisaties met het realiseren van hun DevOps-strategie door het implementeren van best practices en de beste tools in hun soort. Met ondersteuning, training en advies helpt Avisi hen om GitLab van het begin af aan optimaal te integreren met hun bestaande tools en processen.
  • BoxBoat– BoxBoat Technologies helpt organisaties om optimaal gebruik te maken van GitLab. Dat geldt voor alles van softwareontwikkeling tot training, beveiliging, automatisering, Kubernetes en de cloud. Na een evaluatie van de zakelijke strategie wijst BoxBoat organisaties op de tools, zakelijke strategie, workflows en processen waarmee ze GitLab en andere geavanceerde technologieën het beste kunnen inzetten voor het realiseren van hun DevOps-doelstellingen.
  • CI&T– CI&T is van mening dat DevOps draait om het gemeenschappelijk streven van medewerkers naar het realiseren van optimale klantenervaringen en een snelle levering van de eerste resultaten. Het transformatieprogramma van CI&T ligt op het snijvlak van technologie, processen en bedrijfscultuur. GitLab beschikt over het beste integrale DevOps-platform, en CI&T helpt klanten om dat te koppelen aan mensen en processen om bij te dragen aan een verbeterd bedrijfsresultaat.
  • Contino – De samenwerking tussen Contino en GitLab heeft als doel om klanten in staat te stellen om sneller toegevoegde waarde te realiseren. Met GitLab en het moderne development proces die het platform mogelijk maakt, kunnen organisaties sneller beschikken over basismogelijkheden voor CI/CD en het daarmee gepaarde operationele model omarmen. Daarmee kunnen ze de vaardigheden ontwikkelen die voor werkelijke transformatie nodig zijn.
  • D|OPS Digital –D|OPS Digital heeft een geïntegreerd DevOps-ecosysteem ontwikkeld waarvan GitLab het centrum vormt. D|OPS Digital zorgt voor krachtige interoperabiliteit met aanvullende technologieën om integrale automatisering en beveiliging naar multi-cloudomgevingen te brengen.
  • GitLabHost– GitLabHost biedt een volledig beheerde, GDPR-compliant hostingdienst in de EU voor GitLab-klanten. Klanten kunnen hun private instances van GitLab op vakkundige wijze door GitLabHost laten beheren.

“We zijn bijzonder enthousiast over de groei van ons ecosysteem van het afgelopen jaar”, zegt Brandon Jung, vice president of alliances bij GitLab. “We kijken ernaar uit om verder met onze partners samen te werken om gezamenlijke klanten te helpen met het bijeenbrengen van de mensen, processen en platforms die nodig zijn voor een succesvolle toepassing van DevOps.”

“Steeds meer organisaties stappen over op moderne, cloud-native applicaties en workloads. Dit gaat gepaard met twee belangrijke behoeftes: een ondersteunde Kubernetes-infrastructuur van grootzakelijke kwaliteit en een DevOps-platform dat het mogelijk maakt om deze nieuwe diensten op een eenvoudigere en efficiëntere manier te ontwikkelen. Red Hat OpenShift biedt het meest uitgebreide Kubernetes-platform het doet ons genoegen samen te werken met GitLab om zijn uitgebreide DevOps-platform in onze portfolio van cloud-native infrastructurele technologieën, waaronder OpenShift en Red Hat Enterprise Linux, op te nemen”.  — Joe Fernandes, vice president products, cloud platforms business unit bij Red Hat.

GitLab blijft zijn ecosysteem van partners uitbreiden door strategische relaties aan te gaan met belangrijke cloud providers en Kubernetes-aanbieders. Deze samenwerkingsverbanden stellen klanten in staat snel te kunnen reageren en veerkrachtig te zijn. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This