Radix lanceert AI-software om rekruteringsproces te stroomlijnen

27 juli 2020

Radix, de Belgische AI-dienstverlener, kondigde vandaag de lancering van Talent API aan. Deze AI-oplossing moet recruiters helpen om op een efficiëntere wijze de beste talenten te vinden. Talent API screent honderden sollicitaties in enkele seconden en doet een aanbeveling van de meest geschikte kandidaten voor een bepaalde functie. De oplossing helpt HR-professionals veel tijd te besparen en zorgt ervoor dat ze zich kunnen concentreren op wat belangrijk is: persoonlijke interacties met kandidaten. Talent API wordt al gebruikt door House of HR, Accent en Jobat. 

Het vinden van de juiste kandidaat voor de juiste functie is het doel van elke recruiter, zowel in-house als bij rekruteringsbedrijven. Dat proces is over het algemeen tijdrovend, vanwege de inspanning die nodig is om de honderden sollicitaties die binnenkomen te verwerken. De CV’s moeten gescreend worden, recruiters moeten vervolgens de juiste matches vinden en hen daarna ook nog uitnodigen op gesprek. 

Radix lanceert nu Talent API om recruiters te helpen. Deze AI-oplossing selecteert de beste kandidaten voor een bepaalde functie door een longlist van de beste beschikbare talenten op te stellen. Die longlist helpt recruiters om de finale beslissing te nemen. Wanneer een kandidaat of nieuwe vacature in de Talent API wordt ingevoerd, weet de software meteen welke baan of kandidaat zou kunnen matchen en informeert het de recruiters meteen. 

De tool werkt als een echte uitbreiding van de recruiters en geeft hen de mogelijkheid om lastige taken uit handen te geven. Het stelt recruiters ook in staat om zeer snel contact op te nemen met topkandidaten, wat leidt tot een betere ervaring voor de kandidaat (snellere respons en relevante feedback). De oplossing standaardiseert ook het proces, waardoor het minder gevoelig is voor mogelijke vooroordelen. 

Meer nuance in het rekruteringsproces

Talent API screent honderden sollicitaties in enkele seconden en doet aanbevelingen op basis van een breed scala aan parameters: de huidige en toekomstige hard en soft skills van een kandidaat, ervaring, locatie, anciënniteit, enz. Deze parameters kunnen door de recruiter worden gedefinieerd en aangepast. 

Talent API geeft aanbevelingen en legt deze uit door een algemene score per kandidaat te geven. De oplossing meet de match met de functie en informeert recruiters over een eventueel gebrek aan vaardigheden in het cv van een kandidaat of over de relevantie van zijn opleiding en diploma’s. De software beveelt ook een reeks opleidingen aan om deze skills eventueel te verwerven.

De gedetailleerde aanbevelingen maken ook “recruitment for potential” mogelijk: soms bevat de markt niet alle vaardigheden die voor de functie vereist zijn, maar Talent API geeft recruiters nog steeds kandidaten die deze vaardigheden kunnen verwerven en hierin kunnen uitblinken. 

Davio Larnout, CEO van Radix: “Talent API zorgt ervoor dat recruiters tijd winnen en een diepgaand inzicht krijgen in de kandidaten, waardoor de wrijving van de traditionele screeningsprocessen wordt weggenomen. Onze software werkt met gradaties van matching in plaats van een binaire “match/no match”: het rekruteringsproces is een complexe realiteit en AI is een manier om er nuance in aan te brengen. Dit is erg belangrijk, vooral met de grote veranderingen die de HR-sector ongetwijfeld zal doormaken in de post-corona-wereld”.

Zelflerend en meertalig

Talent API is zelflerend en altijd op de hoogte van de nieuwste arbeidstrends. Naarmate de arbeidsmarkt evolueert, integreert de AI-oplossing van Radix automatisch nieuwe vaardigheden in zijn eigen Skills Cloud. Het doet dit door middel van machine-learning. De software past zich aan zijn gebruikers aan door bedrijfseigenschappen en -voorkeuren op te pikken en deze te integreren. Talent API is vloeiend in het Engels, Frans en Nederlands. Het Spaans wordt binnenkort toegevoegd. De technologie kan worden aangepast om vrijwel elke taal te implementeren. 

De Talent API van Radix kan zelfs omgaan met complexe taallandschappen zoals de drietalige structuur van België. De oplossing functioneert dus als een echte taal-diagnostische software. Nieuwe woorden die nooit door het algoritme werden waargenomen, worden automatisch geïntegreerd. 

De oplossing wordt al gebruikt door belangrijke spelers in de Belgische HR-markt zoals Jobat, House of HR en Accent. De Talent API van Radix is ook de krachtbron van de gratis applicatie “LeerInUwKot“, waar mensen online trainingsmogelijkheden kunnen vinden die relevant zijn voor hun functietitel en skillset en die afkomstig zijn uit verschillende bronnen. 

Talent API wordt gelanceerd als dochtermaatschappij van Radix, na 2 jaar ontwikkeling binnen Radix. 

Radix integreert billijkheidsoverwegingen in al zijn AI-oplossingen en het bedrijf is gericht op het vergroten van het bewustzijn en de verantwoordelijkheid voor dit cruciale onderwerp. Een blog over de visie van Radix op het onderwerp Fairness in AI is beschikbaar via deze link.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This