Siemon OptiFuse splice-on connectoren maken snelle, hoogwaardige glasvezelverbinding mogelijk

24 juli 2020

Siemon heeft zijn serie LightHouse-oplossingen voor geavanceerde glasvezelbekabeling uitgebreid met nieuwe OptiFuse voorgepolijste splice-on connectoren. Deze connectoren maken snelle, betrouwbare en hoogwaardige vezelaansluitingen mogelijk voor het ondersteunen van moderne high-speed applicaties.

De nieuwe connectoren zijn verkrijgbaar in simplex LC en SC multimode en in simplex LC en SC UPC en APC singlemode. De nieuwe connectoren zijn voorzien van een in de fabriek voorgepolijste ferulle (koppelvlak), een stofkapje dat niet verwijderd hoeft te worden tijdens de afmontage  en een intern geïntegreerd en beschermd “laspunt” voor superieure prestaties van de lasverbinding met een uiterst gering verlies. Doordat het gebruik van splice cassettes en splice houders niet nodig is, verminderen OptiFuse splice-on connectoren de materiaalvereisten. Ook besparen ze ruimte binnen glasvezelpanelen en zorgen zij voor een 30 procent snellere installatie in vergelijking met traditionele vezels. Ze zijn ideaal voor monteren in krap bemeten ruimtes die niet geschikt zijn voor splice trays en accessoires.

“Voor nieuwe installaties, herconfiguraties evenals reparaties en/of herstelsituaties is de balans tussen snelheid van ingebruikname, dichtheid, kostenbesparing en prestaties al lange tijd een uitdaging, vooral in landen waar de arbeidskosten hoog zijn”, zegt Nicolas Roussel, technisch manager bij Siemon. “Tegelijkertijd wordt glasvezel nu ingezet in een breder scala aan omgevingen en toepassingen, waaronder FTTx-implementaties in kleine ruimtes zoals multi-user werkruimtes. Onze nieuwe OptiFuse splice-on connectoren zijn een oplossing voor al deze uitdagingen. Ze zijn tegelijkertijd een ‘groene’ oplossing doordat bespaard is op verpakkingsmateriaal en minder ruimte benodigd is in de panelen .”

Als onderdeel van een Siemon end-to-end XGLO fiber-oplossing voldoen OptiFuse splice-on connectoren aan de relevante IEC-, TIA- en Telcordia-industriestandaarden. Ze bieden een gemiddelde ‘insertion loss’ van slechts 0,1dB voor multimode en 0,15dB voor singlemode. De OptiFuse-houders zijn compatibel met toonaangevende third party fusion splicers voor het afmoteren van 250μm vezel, 900μm gebufferde vezel en 900μm breakout kits om een breed scala van toepassingen te kunnen ondersteunen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This