Cevinio krijgt miljoenen om touchless invoice management systeem verder te ontwikkelen

24 juli 2020

Cevinio, een Accounts Payable softwarebedrijf uit Rotterdam met klanten in meer dan 90 landen, heeft een miljoeneninvestering opgehaald bij Endeit Capital en CNBB Venture Partners. De investering wordt gebruikt om zijn internationale groei en verdere ontwikkeling van slimme invoice management-algoritmes te versnellen. Met klanten als Alliance Global Investors, OMV Petrom and APA Nova (Veolia), heeft Cevinio bewezen tot vijf keer efficiëntere invoice-to-pay processen te leveren.

Investering Endeit Capital 

Met de recente investering van Endeit Capital en CNBB Venture Partners versnelt Cevinio zijn internationale groei en ontwikkeling van steeds slimmere algoritmes voor factuurverwerking. Op dit moment worden al facturen in meer dan 90 landen verwerkt. ‘We zijn erg verheugd om het team van Cevinio te helpen hun internationale ambities te versnellen. De kansen op de markt van invoice-to-pay processen op het gebied van automatisering zijn enorm en de markt wordt momenteel bediend door over het algemeen gefragmenteerde softwareoplossingen. Cevinio heeft bewezen een end-to-end enterprise-grade oplossing te leveren met een uitstekend rendement voor toonaangevende klanten’, legt Jelle-Jan Bruinsma, partner bij Endeit Capital, uit. 


Derde generatie artificial intelligence 

Voor bedrijven is het noodzakelijk om hun invoice-to-pay-systemen te blijven verbeteren tijdens de snel toenemende digitalisering van werkprocessen. De derde generatie artificial intelligence van het in Nederland opgerichte Cevinio automatiseert overbodige stappen in het crediteuren-verwerkingsproces. Dit helpt bedrijven om hun facturen sneller te kunnen verwerken en daardoor sneller te kunnen uitbetalen aan leveranciers. De algoritmes koppelen bijvoorbeeld touchless inkomende facturen aan purchase orders, voert automatisch controles uit en boekt de facturen in. Gecombineerd met verbeterde compliance en controleerbaarheid, verloopt het factuurproces binnen organisaties tot wel vijf keer zo snel. De software wordt op een slimme manier geïmplementeerd en is daardoor zeer snel operationeel. Het zelflerend systeem werkt samen met bestaande systemen als SAP en Oracle. 


Slimme naam en huisstijl

De volgende stap van Cevinio gaat naast de investering van Endeit Capital en CNBB Venture Partners gepaard met een wijziging van de huisstijl en de naam. ‘De markt kent ons onder de namen InvoiceBlox, InvoiceSharing en TBlox. Wij hebben de afgelopen periode de tijd genomen om eens goed in ons merk te duiken. Waar staan we precies voor en hoe willen wij onze klanten echt verder helpen? Daaruit kwam duidelijk naar voren dat wij in alles wat wij doen naar slimmere oplossingen zoeken, door routines te doorbreken, overbodige stappen uit processen te halen, om daarmee bedrijven beter te maken. Daar hoort een frisse huisstijl bij, die uitstraalt waar we voor staan en een slimme en heldere naam: Cevinio. Een slimme woordspeling met de letters van het woord ‘invoice’. Dat past bij hoe ons slimme algortime ook werkt. Vanaf heden zullen wij herkenbaar zijn aan onze nieuwe naam en huisstijl’, legt Jeroen Volk, CEO Cevinio, uit. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This